Незважаючи на поширену оману, далеко на кожен млинець може бути налистником, а лише той, що володіє певними властивостями, необхідними для того, щоб утримувати начинку. А саме: еластичністю, пружністю, необхідною щільністю і ледь вловимим смаком, який не повинен затьмарювати смаку начинки, а навпаки, покликаний віддавати йому головування на тарілці. Словом, хороший налисник – обгортка для обраної вами начинки, на відміну від млинця , який може бути пористим і ніжним, солодким, солоним або приготованим з великою кількістю різних добавок.
Рецепт налисників на молоці
Перед тим, як ми почнемо знайомство з рецептами начинок, давайте поговоримо про самих налистниках, які, не дивлячись на свою другорядну роль, виступають головним сполучною ланкою всіх компонентів на тарілці.
Інгредієнти: борошно - 195 г; цукровий пісок - 15 г; яйця - 2 шт.; розпушувач - 5 г; рослинна олія - 15 мл; молоко - 470 мл Приготування Найстрашніше в приготуванні налисників – всюдисущі грудочки, позбутися яких допоможе попереднє просіювання борошна. До борошна додати розпушувач і ретельно перемішайте. Пару яєць збийте з цукровим піском до білого кольору, влийте масло, молоко і знову збийте всі складові разом. Проробіть отвір у центрі борошняної суміші і почніть порціями вливати в неї молоко, постійно опрацьовуючи тісто віночком. Коли все молоко додане, а тісто придбає однорідну консистенцію, обсмажуйте налисники, виливаючи по половинку тесту на сковороду за раз, і підрум'янюючи його з обох сторін.
Рецепт налисників на воді
Інгредієнти: вершкове масло (розтоплене) - 30 мл; борошно - 115 г; мед - 10 мл; вода - 295 мл; яйця - 2 шт. Приготування Збийте рідкий мед з яйцями і додайте до суміші розтоплене масло з водою. З'єднайте рідини з єдиним сухим інгредієнтом – борошном до утворення однорідного тіста. Як тільки останнім буде сформовано, виливайте його на добре розігріту поверхню і подрумянивайте з обох сторін.
Готові млинці можна потім промаслить, щоб додати їм еластичності і м'якості, а можна залишити сухими і відразу ж приступати до розкладання начинки і їх формуванні.
Налисники з сиром – рецепт
Однією з найпопулярніших начинок для налисників був і залишається сир, який можна перетворити як солений, так і солодкий наповнювач. Для першого ідеальним доповнення стане трохи зелені, часнику або твердого сиру, в той час як про рецепт ідеальної солодкої начинки ми розповімо нижче.
Інгредієнти: млинці - 8-10 шт.; сир - 225 г; сметана - 115 мл; цукрова пудра - 45 г; ванільна есенція - 1/4 ч. ложки. Приготування Приготувавши млинці по одному з представлених вище рецептів, прийміть за начинку. Щоб зробити сирний наповнювач ніжніше, занадто зернистий сир можна протерти через сито або збити блендером разом зі сметаною, цукром і ваніллю. Коли начинка з сиру буде готова, викладіть її в центр млинця і закрийте вільними краями, формуючи конверт.
Налисники з грибами – рецепт
Інгредієнти: млинці - 10-12 шт.; печериці - 480 м; ріпчаста цибуля - 45 г; тертий твердий сир - 45 г; вершкове масло - 15 р. Приготування Рецепт налисників починається з приготування самої основи – млинців. Коли останні будуть готові, розділіть цибулю на півкільця, а гриби подрібніть будь-яким зручним чином. Спасеруйте цибулю до прозорості, з'єднайте його з грибами і дочекайтеся, коли волога з останніх повністю випарується. Приправте начинку, доповніть шматочком вершкового масла, а потім з'єднайте з твердим сиром. Розподіліть порції грибної начинки в центрі млинчика і накрийте її вільними краями, формуючи конверт.