Метушня з дріжджовим тістом і вся ця трата часу не виправдана, коли під рукою є перевірені бездріжджові рецепти оладок. Однією соди або розпушувача, в компанії кисломолочних продуктів, буде достатньо для того, щоб отримати пишні і легкі оладки на виході. Докладніше про те, як приготувати оладки без дріжджів, читайте нижче.
Оладки на молоці без дріжджів - рецепт
Тісто для оладок – універсальна основа, яка здатна впоратися з будь-якими добавками. У якості останньої в цьому рецепті виступає кокосова стружка, але ви можете не обмежуватися лише цією опцією і використовувати як доповнення практично все, що завгодно: від свіжих і заморожених фруктів і ягід, до горіхів і спецій.
Інгредієнти: борошно - 115 г; кокосова стружка - 15 г; розпушувач - 1 1/2 ч. ложки; цукровий пісок - 25 г; молоко - 235 мл; яйця - 2 шт. Приготування З'єднайте першу трійку інгредієнтів разом, після чого зробіть в центрі суміші лунку і вбийте в неї яйця. Перемішайте, додайте трохи молока, знову перемішайте. Підливайте молоко в 3-4 заходу, щоб у тісті не утворювалися грудочки. Готову суміш доповніть кокосовою стружкою. Для посилення кокосового аромату, можна капнути в тісто пару крапель ароматизатора або кокосового лікеру. Тепер залишається лише обсмажити порції тіста на розігрітій сковороді і подавати оладки без дріжджів до столу.
Пишні оладки на молоці без дріжджів – рецепт
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; борошно - 235 г; молоко - 175 мл; яйце - 1 шт.; цукровий пісок - 35 г; розпушувач - 4 ч. ложки; сода - 1/2 ч. ложки. Приготування З'єднайте сухі складові разом, а рідини збийте окремо. Влийте молочну суміш до борошняної і замістити тісто. Обсмажуйте порції суміші на розігрітій поверхні сковороди до зарум'янювання з обох сторін. Під час обжарювання ви можете додати в тісто будь-які свіжі плоди, приготувавши, наприклад, оладки на молоці з яблуками без дріжджів, виклавши скибочки яблук на поверхню оладок з обсмаженої сторони.
Оладки на кефірі без дріжджів – рецепт
Інгредієнти: борошно - 115 г; розпушувач - 1 ч. ложка; сода - 1/2 ч. ложки; цукровий пісок - 15 г; яйце - 1 шт.; кефір - 230 мл Приготування Перші чотири інгредієнти змішайте разом і вбийте до них яйце. Слідом додайте кефір і ретельно перемішайте тісто. Залиште суміш на 7-10 хвилин, щоб луг соди і розпушувача встигла прореагувати з кислотою кефіру, а потім приступайте до обжарке.