Вернуться назад Распечатать

Оладки без дріжджів

Оладки без дріжджів
Метушня з дріжджовим тістом і вся ця трата часу не виправдана, коли під рукою є перевірені бездріжджові рецепти оладок. Однією соди або розпушувача, в компанії кисломолочних продуктів, буде достатньо для того, щоб отримати пишні і легкі оладки на виході. Докладніше про те, як приготувати оладки без дріжджів, читайте нижче.

Оладки на молоці без дріжджів - рецепт


Тісто для оладок – універсальна основа, яка здатна впоратися з будь-якими добавками. У якості останньої в цьому рецепті виступає кокосова стружка, але ви можете не обмежуватися лише цією опцією і використовувати як доповнення практично все, що завгодно: від свіжих і заморожених фруктів і ягід, до горіхів і спецій.
Інгредієнти:

  • борошно - 115 г;

  • кокосова стружка - 15 г;

  • розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;

  • цукровий пісок - 25 г;

  • молоко - 235 мл;

  • яйця - 2 шт.


  • Приготування
    З'єднайте першу трійку інгредієнтів разом, після чого зробіть в центрі суміші лунку і вбийте в неї яйця. Перемішайте, додайте трохи молока, знову перемішайте. Підливайте молоко в 3-4 заходу, щоб у тісті не утворювалися грудочки. Готову суміш доповніть кокосовою стружкою. Для посилення кокосового аромату, можна капнути в тісто пару крапель ароматизатора або кокосового лікеру. Тепер залишається лише обсмажити порції тіста на розігрітій сковороді і подавати оладки без дріжджів до столу.

    Пишні оладки на молоці без дріжджів – рецепт


    Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 235 г;

  • молоко - 175 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукровий пісок - 35 г;

  • розпушувач - 4 ч. ложки;

  • сода - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    З'єднайте сухі складові разом, а рідини збийте окремо. Влийте молочну суміш до борошняної і замістити тісто. Обсмажуйте порції суміші на розігрітій поверхні сковороди до зарум'янювання з обох сторін. Під час обжарювання ви можете додати в тісто будь-які свіжі плоди, приготувавши, наприклад, оладки на молоці з яблуками без дріжджів, виклавши скибочки яблук на поверхню оладок з обсмаженої сторони.

    Оладки на кефірі без дріжджів – рецепт


    Інгредієнти:
    Оладки без дріжджів


  • борошно - 115 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • цукровий пісок - 15 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • кефір - 230 мл


  • Приготування
    Перші чотири інгредієнти змішайте разом і вбийте до них яйце. Слідом додайте кефір і ретельно перемішайте тісто. Залиште суміш на 7-10 хвилин, щоб луг соди і розпушувача встигла прореагувати з кислотою кефіру, а потім приступайте до обжарке.