Кабачок — чудовий і вельми універсальний овоч з ніжною м'якоттю. Для його теплової обробки потрібно не більше 5-7 хвилин.
Він хороший як з невеликою кількістю спецій, так і в складі складних страв. Приміром, його частенько використовують у м'ясних і вегетаріанських супах, котлетах, рагу, випічку, десерти. Завдяки тому, що у цього овоча досить нейтральний смак, страв з ним можна надати будь-який відтінок.
Сьогодні ми обговоримо, як приготувати смачні оладки з кабачків. Слід зазначити, що їх можна зробити як солодкими, так і гострими або ж солоними. У будь-якому випадку вийдуть смачні кабачкові оладки, якими можна пригощати і рідних, і друзів, і колег.
Для доповнення цих ніжних овочевих пампушок підійде сметанний соус , згущене молоко, мед, майонез і т. д. Ознайомтеся з підбіркою рецептів цих виробів.
Смачні оладки з кабачків - рецепт
Інгредієнти: кабачки — 230-250 г; кисляк — 190-200 мл; куркума; борошно — 90-100 г; сода — 1 ч. ложка; цукор — 1 ст. ложка; сіль. Приготування Змішуємо в мисці кисле молоко з цукром, содою, сіллю і куркумою. Додаємо борошно порціями — по ложці. Після кожної порції перемішуємо масу. Вливаємо ложку масла і розподіляємо по тесту.
Кабачок промиваємо, зрізаємо у нього скоринку. Якщо насіння занадто жорсткі — їх теж прибираємо. Нарізаємо кубиками кабачок, кладемо в миску з тестом. Перемішуємо.
Великою ложкою зачерпываем тісто і кладемо його на сковороду. Смажимо, перевертаючи, щоб з двох сторін утворилася яскрава скоринка. Знімаємо оладки на серветку. Подаємо їх зі сметаною, з солодким кремом.
Оладки з кабачків - смачні і прості
Інгредієнти: кабачок — 450-470 г; олія соняшникова — 60-80 мл; вівсяні пластівці — 90-100 г; часник — 3 зубчики; сіль; борошно — 4-5 ст. ложок; яйця — 2 шт.; коріандр. Приготування Трьом на тертці кабачок. Додаємо яйця, вівсяні пластівці, борошно, сіль, коріандр, пропущений через прес часник. Перемішуємо. Даємо тісту постояти, щоб пластівці з вівсянки стали м'якими.
Готове тісто зачерпываем великою ложкою і відправляємо на сковороду. Підсмажуємо кожну оладью з 2 сторін. Як тільки з'являться рум'яні боки, знімаємо зі сковороди і організуємо трапезу.
Самі смачні оладки з кабачків
Інгредієнти: кабачки — 280-300 г; кефір (або кисла сметана) — 130-150 мл; яйця — 2 шт.; мед (або коричневий цукор) — 3 ст. ложки; кориця; сода — 1 ч. ложка; сіль; олія соняшникова — 75-80 мл; борошно вівсяна — 135-150 р. Приготування Скибочки кабачків відправляємо разом з яйцями, кефіром, медом, корицею, сіллю і ложкою масла в ємність кухонного комбайна (замість комбайна можна використовувати блендер). Збиваємо дані продукти на низьких обертах. Додаємо туди соду і борошно. Знову збиваємо. Через хвилину тісто буде готове. Смажимо солодкі і смачні пампушки на сковороді.
Як зробити кабачкові оладки ще смачніше?
Інгредієнти: кабачки — 680-700 г; крупа манна — 50-60 г; маслини — 7-8 шт.; олія для смаження — 80-100 мл; ковбаса варена — 280-300 г; майонез — 35-40 мл; борошно — 25-30 г; сіль; яйця — 2 шт.; перець мелений (червоний або білий). Приготування Готуємо кабачки для тіста. Якщо вони молоді, то просто натираємо їх на тертці. Якщо зрілі, то попередньо видаляємо всі тверді місця: насіння, шкірку. Рідина, яка з'являється в кабачкової маси, зливаємо. Додаємо до даного овочу яйця, майонез, манну крупу та борошно. Дерев'яною лопаткою перемішуємо ці продукти.
Нарізаємо ковбасу кубиками, маслини — кільцями, і відправляємо в тісто. Посипаємо його сіллю, перцем і перемішуємо. Відразу не починаємо смаження оладок. Потрібно почекати хвилин 20 щоб манна крупа розбухла. Після цього смажимо оладки і насолоджуємося їх смаком.