Вернуться назад Распечатать

Оладки на молоці без яєць

Оладки на молоці без яєць
Оладки є одним з тих самих страв, які створюють затишок і теплу домашню обстановку і у кожної господині напевно, є свій секрет приготування цього сімейного страви. Як правило, основна маса рецептів в обов'язковому порядку включає в себе яйця. Але при необхідності або за бажанням смачні пишні оладки можна приготувати і без них. Досить скористатися нашими рецептами, запропонованими нижче, і використовуючи простий набір продуктів, отримати бажаний результат.

Як зробити пишні оладки на кислому молоці без яєць - рецепт?


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 490-520 г;

  • кисле молоко – 550 мл;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • ванілін – за смаком;

  • сода харчова – 10 г;

  • оцет столовий 9% – 15 мл;

  • сіль – щіпка;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Наливаємо кисле молоко в глибоку миску, додаємо цукровий пісок, додаємо дрібку солі і трохи ваніліну і перемішуємо все хорошенечко до розчинення всіх компонентів. Потім просіваємо борошно пшеничне вищого сорту і додаємо в молочну суміш. Перемішуємо все хорошенечко до повного розчинення борошняних грудочок і отримання консистенції густої сметани. Тепер соду змішати з оцтом, додаємо в тісто і ще раз перемішуємо.
    Вливаємо олію у сковорідку з товстим дном, розміщуємо її на вогні, і прогріваємо добряче. За допомогою столової ложки відбираємо потроху приготованого тесту і викладаємо в сковороду, формуючи оладки. Даємо виробів підрум'янитися з двох сторін і можемо подавати, виклавши на тарілку і приправивши за бажанням сметаною, рідким медом або улюбленим варенням.

    Пишні оладки на молоці і дріжджах без яєць?


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 520 г;

  • молоко – 500 мл;

  • сухі швидкодіючі дріжджі – 10 г;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • ванільний цукор – 15 г;

  • сіль – 5 р;

  • рафінована рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Прогріваємо молочко до п'ятдесяти градусів, розчиняємо в ньому цукровий пісок, ванільний цукор і, за бажанням сіль, додаємо попередньо просіяне і змішану з сухими дріжджами борошно і перемішуємо гарненько за допомогою віночка. Прикриваємо ємність з отриманим тестом зволоженою чистою тканиною і ставимо в тепле, спокійне місце примітно на одну годину. Протягом цього часу маса спіниться і збільшиться в об'ємі. Не перемішуючи її, приступаємо до випікання оладок.
    Чавунну або будь-яку іншу сковороду з товстим дном розміщуємо на плиту на середній вогонь, наливаємо олію і прогріваємо його добряче. Змоченої в теплій воді столовою ложкою набираємо потроху пухирчастого, повітряного тіста і викладаємо в киплячу олію. Коли оладки зарум'яняться з двох сторін, виймаємо їх на блюдо і можемо подавати. Відмінним доповненням до столу буде сметана, рідкий мед або улюблене варення .

    Оладки з яблуками на молоці без яєць і дріжджів


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 420 г;

  • молоко – 400 мл;

  • яблука – 650 г;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • сода харчова – 10 г;

  • оцет столовий 9% – 15 мл;

  • сіль – 5 р;

  • рафінована рослинна олія для смаження.
  • Оладки на молоці без яєць


    Приготування
    Просіваємо борошно в глибоку миску, додаємо цукровий пісок, щіпку солі і перемішуємо. Яблучка миємо, чистимо шкірку, вирізаємо серцевину і пропускаємо м'якоть через крупну тертку. Змішуємо борошняну суміш з перетертої яблучною масою, вливаємо невеликими порціями молоко, безперервно помішуючи, і доводимо масу до консистенції густої сметани. Тепер змішуємо соду з оцтом, додаємо в тісто і ще раз гарненько перемішуємо.
    Смажимо оладки традиційно: на прогрітій з рафінованим рослинним маслом сковороді до рум'яності з двох сторін.