Осінь – це не тільки час, в яке на нашому столі панує гарбуз, одним з головних інгредієнтів меню «золотої пори» є яблука. На основі цих плодів можна приготувати будь-яку страву без винятку, але ми зупинимося на ситний сніданок – оладки з яблуками на молоці, які готуються куди простіше, ніж ви могли б подумати.
Оладки з яблуками - рецепт на молоці
Почати пропонуємо з рецепту на основі досить незвичного для наших їдців поєднання інгредієнтів: оладок на кислому молоці з яблуками і беконом – дуже ніжних, рум'яних і ідеально ілюструють поєднання солодощі і солі в одній страві.
Інгредієнти: борошно - 115 г; сода - 1 ч. ложка; кисле молоко - 175 мл; яйце - 1 шт.; яблуко - 75 г; бекон - 3 смужки. Приготування Почнемо зі змішування перших двох сухих складових разом. До сухої суміші влити кисле молоко і вбийте яйце. З'єднайте всі до утворення однорідного тіста. Смужки бекону обсмажте до хрускоту, переймайте надлишки жиру серветками і розкришите шматочки. Додайте бекон в тісто разом з тертим яблуком і приступайте до обжарке порцій тіста з обох сторін. Подавати оладки краще всього з порцією кленового сиропу.
Пишні дріжджові оладки з яблуками на кислому молоці
Інгредієнти: борошно - 115 г; дріжджі - 1 ч. ложка; яйце - 1 шт.; кисле молоко - 140 мл; яблуко - 65 г; вершкове масло - 25 р. Приготування Ледь підігрійте кисле молоко і розведіть в ньому порцію дріжджів. Додайте в суміш дрібку цукру, щоб дріжджі швидше і охочіше активізувалися. Через 5-7 хвилин вбийте яйце і додайте розтоплене масло. З'єднайте дріжджовий розчин з борошном і залиште тісто настоятися в теплі ще 20 хвилин. Тісто порціями виливайте на сковороду, посипайте шматочками яблук і обсмажуйте до зарум'янювання з обох сторін.
Як зробити оладки з яблуками на молоці без яєць?
Інгредієнти: борошно - 245 г; розпушувач - 5 г; кориця - 5 г; молоко - 230 мл; цукровий пісок - 45 г; яблука - 165 г; рослинне масло - 65 мл Приготування Даний рецепт зводиться до простого з'єднання всіх складових разом. Коли тісто буде замішано, додайте в нього нарізані кубиками яблука, перемішайте і обсмажуйте порціями зарумянивая. Готові оладки слід подавати гарячими або тримати до подачі в розігрітій до 90 градусів духовці для підтримки оптимальної температури. Кращою компанією такої страви стане мед, сироп або цукрова пудра.