Сезон свіжих кабачків вже практично підійшов до кінця, але якщо ви хочете втілювати в життя страви з літнього меню навіть взимку, то заготовте кабачки на зиму. Із заморожених овочів в подальшому можна буде готувати рагу, запіканки і навіть оладки з кабачків з фаршем, рецепт яких ми будемо розбирати нижче.
До кабачків найкраще підходить птах, а тому всі рецепти з цього матеріалу ми будемо готувати на основі фаршу з курки або індички.
Оладки з кабачків з фаршем – рецепт
Цей простий рецепт, крім самої курятини і кабачків, включає в себе набір спецій, який в комбінації дає лише легкий смаковий відтінок, ненав'язливо підкреслюючи птицю і овочі.
Інгредієнти: курячий фарш - 580 г; кабачок - 420 г; сушений часник і цибулю - по 1 ч. ложці; кайенский перець - 1/4 ч. ложки; яйце - 1 шт. Приготування Вимиті кабачки натріть, щедро посоліть і залиште хвилин на 15. По закінченні часу відіжміть надлишки соку руками, а потім перекладіть кабачки на пару паперових рушників і позбавтеся від води, що залишилася. Обсушені натерті кабачки з'єднайте з курячим фаршем, сушеним цибулею, часником і кайенским перцем. Додайте яйце для зв'язки. Отримана суміш на оладки повинна вийти злегка рідкуватий, не схожою на звичайну котлетну масу.
Тепер можна приступати до обжарке. Як тільки оладки з кабачків і курячого фаршу підрум'яняться з одного боку, перевертайте їх на іншу, а потім позбавте від надлишків жиру, виклавши котлетки на паперові рушники.
Оладки з кабачків з фаршем та сиром
Рецепт цих оладок з курятини і кабачків доповнює сир. Ми використовували м'яку італійську рікотту, але ви можете замінити цей сир звичайним сиром або покласти в рецепт шматочки улюбленого твердого сиру в еквівалентних кількостях.
Інгредієнти: кабачки - 620 г; курячий фарш - 530 г; яйце - 1 шт.; часникові зубки - 2 шт.; рікотта - 155 г; пучок зеленого цибулі. Приготування Натерти кабачки, посоліть їх і залиште на 10 хвилин, після чого відіжміть зайву рідину і змішайте овоч з фаршем. Додайте пюрированный часник, сир і яйце, ще раз приправити суміш і з'єднайте з зеленню цибулі. Коли фарш готовий, можна буде приступати до обжарке, а можна зробити оладки з кабачків з фаршем в духовці, виклавши порції суміші на покритий пергаментом деко і розмістивши в розігрітій до 190 градусів духовці 15 хвилин.
Готові оладки можна подавати як гарячими, так і холодними.