Оладки на воді – просте блюдо, яке зможуть приготувати навіть недосвідчені кулінари. Для смаку можна додати мелену корицю, ванільний цукор, кунжут або курагу. Ми розповімо вам, як приготувати оладки на воді без дріжджів.
Рецепт пишних оладок на воді без дріжджів
Інгредієнти: борошно – 300 г; яйце – 2 шт.; вода фільтрована – 3 ст.; цукор – 100 г; сода харчова – щіпка; лимонна кислота; олія рослинна. Приготування Яйце збиваємо, вливаємо воду, додаємо сіль, цукор і лимонку. Все добре перемішуємо, поступово підсипаємо борошно і збиваємо до тих пір, поки у вас не вийде тісто, по консистенції схоже густі домашні вершки. На розігріту сковороду наливаємо масло, розігріваємо його, ложкою викладаємо оладки і обсмажуємо з усіх боків до появи золотистого кольору. Подаємо готові пишні оладки на воді без дріжджів зі сметанкою, рідким медом або ягідним джемом.
Рецепт оладок на воді без дріжджів
Інгредієнти: вода фільтрована – 1 ст.; цукор – за смаком; сіль дрібна – щіпка; сода харчова – щіпка; сік лимонний – 1 ст. ложка; борошно – 350 г; олія рослинна; ізюм – 100 г; мед, джем – для подачі. Приготування У кип'яченої теплої воді розчиняємо цукровий пісок, кидаємо дрібну сіль, соду і борошно. Ретельно все перемішуємо, вливаємо лимонний сік і додаємо промитий ізюм. Тепер беремо тісто столовою ложкою і опускаємо його акуратно в розігріте на сковороді масло. Смажимо оладки на воді без дріжджів до рум'яності і подаємо з цукровою пудрою, нежирної сметаною або ягідним джемом.
Оладки з яблуками на воді без дріжджів
Інгредієнти: борошно – 2 ст.; вода фільтрована – 200 мл; зелені яблука – 2 шт.; яйце – 1 шт.; цукор – 3 ст. ложки; цукрова дрібна пудра для прикраси; сода – щіпка; масло рослинне – 1 ст. ложка. Приготування Яблука очищаємо і шаткуємо на крупній тертці. Перекладаємо фруктову масу в глибоку миску, додаємо сіль, цукор, куряче яйце і соду. Потім порціями вводимо борошно і вливаємо воду. Вимішуємо тісто до однорідності і залишаємо постояти 10 хвилин. Тим часом розігріваємо сковороду, наливаємо масло і викладаємо тісто за допомогою столової ложки. Смажимо оладки 5 хвилин, а потім акуратно перевертаємо і доводимо до готовності, підрум'янюючи другу сторону. Після цього викладаємо їх на красиве блюдо, прикрашаємо за бажанням цукрових дрібної пудрою і подаємо.