Свиняча печінка хороша і смажена, тушкована, але особливою популярністю користується у вигляді оладок.
Варіантів печінкових оладок з свинячої печінки досить багато і сьогодні ми розглянемо чотири з них. Готуйте і дивуйте своїх домашніх поживними та смачними стравами.
Печінкові оладки - рецепт із свинячої печінки
Інгредієнти: свиняча печінка — 900-950 г; приправи (перець, коріандр); масло або жир; цибуля — 120-140 г; борошно — 45-50 г; рис — 150-160 г; яйця — 3 шт.; сіль. Приготування Рис варимо і остуджуємо. Цибулю і печінку нарізаємо крупно і пюрируем за допомогою зручної для вас кухонної техніки. Змішуємо з рисом, приправами, борошном, яйцями, солимо. Ложкою беремо по черзі цю масу і відправляємо смажитися. Готові вироби поєднуються з тушкованими овочами, гречкою. Можна подавати і без доповнення, а просто з соусом.
Оладки зі свинячої печінки - рецепт
Інгредієнти: свиняча печінка — 600-650 г; вершки — 180-200 мл; вівсяні пластівці — 4-5 ст. ложок; спеції (бадьян, червоний перець); сіль; жир — 80-100 р. Приготування Вершки підігріваємо. З цією метою зручно використовувати мікрохвильову піч. Вливаємо їх в пластівці вівсянки. Для розм'якшення пластівців потрібно час, 15 хвилин — необхідний мінімум. Перебиваємо їх разом зі свинячою печінкою блендером. Додаємо бадьян, червоний перець, солимо. Ложкою розкладаємо тісто на сковороді з жиром. Смажимо, домагаючись отримання рум'яної скоринки.
Як приготувати печінкові оладки зі свинячої печінки?
Інгредієнти: свиняча печінка — 480-500 г; свиняче сало — 50-70 г; борошно — 100-110 г; олія соняшникова; сіль; сметана — 2-3 ст. ложки; гірчиця суха; яйця — 2 шт. Приготування Печінку і сало пюрируем, використовуючи блендер (кухонний комбайн). Підсипаємо гірчицю, солимо, додаємо сметану і яйця. Підмішуємо борошно і робимо рідкувате тісто. Смажимо, перевертаючи, до готовності.
Оладки зі свинячої печінки з манкою
Інгредієнти: крупа манна — 4-5 ст. ложок; олія соняшникова — 90-100 мл; свиняча печінка — 475-500 г; цибуля — 75-80 г; сіль; хрін маринований; яйця — 1 шт. Приготування Свинячу печінку разом з цибулею відправляємо на подрібнення в м'ясорубку. Перемішуємо з яйцем, хріном маринованим, сіллю і манною крупою. Через 15 хвилин починаємо смажити. Зачерпуючи ложкою масу, розкладаємо її на сковороді. Підрум'янюємо оладки і прибираємо на тарілку.