Вернуться назад Распечатать

Оладки зі свинячої печінки

Оладки зі свинячої печінки
Свиняча печінка хороша і смажена, тушкована, але особливою популярністю користується у вигляді оладок.
Варіантів печінкових оладок з свинячої печінки досить багато і сьогодні ми розглянемо чотири з них. Готуйте і дивуйте своїх домашніх поживними та смачними стравами.

Печінкові оладки - рецепт із свинячої печінки


Інгредієнти:

  • свиняча печінка — 900-950 г;

  • приправи (перець, коріандр);

  • масло або жир;

  • цибуля — 120-140 г;

  • борошно — 45-50 г;

  • рис — 150-160 г;

  • яйця — 3 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    Рис варимо і остуджуємо. Цибулю і печінку нарізаємо крупно і пюрируем за допомогою зручної для вас кухонної техніки. Змішуємо з рисом, приправами, борошном, яйцями, солимо. Ложкою беремо по черзі цю масу і відправляємо смажитися. Готові вироби поєднуються з тушкованими овочами, гречкою. Можна подавати і без доповнення, а просто з соусом.

    Оладки зі свинячої печінки - рецепт


    Інгредієнти:

  • свиняча печінка — 600-650 г;

  • вершки — 180-200 мл;

  • вівсяні пластівці — 4-5 ст. ложок;

  • спеції (бадьян, червоний перець);

  • сіль;

  • жир — 80-100 р.


  • Приготування
    Вершки підігріваємо. З цією метою зручно використовувати мікрохвильову піч. Вливаємо їх в пластівці вівсянки. Для розм'якшення пластівців потрібно час, 15 хвилин — необхідний мінімум. Перебиваємо їх разом зі свинячою печінкою блендером. Додаємо бадьян, червоний перець, солимо. Ложкою розкладаємо тісто на сковороді з жиром. Смажимо, домагаючись отримання рум'яної скоринки.

    Як приготувати печінкові оладки зі свинячої печінки?


    Інгредієнти:

  • свиняча печінка — 480-500 г;

  • свиняче сало — 50-70 г;

  • борошно — 100-110 г;

  • олія соняшникова;

  • сіль;

  • сметана — 2-3 ст. ложки;

  • гірчиця суха;

  • яйця — 2 шт.


  • Приготування
    Печінку і сало пюрируем, використовуючи блендер (кухонний комбайн). Підсипаємо гірчицю, солимо, додаємо сметану і яйця. Підмішуємо борошно і робимо рідкувате тісто. Смажимо, перевертаючи, до готовності.

    Оладки зі свинячої печінки з манкою


    Інгредієнти:

  • крупа манна — 4-5 ст. ложок;

  • олія соняшникова — 90-100 мл;

  • свиняча печінка — 475-500 г;
  • Оладки зі свинячої печінки

  • цибуля — 75-80 г;

  • сіль;

  • хрін маринований;

  • яйця — 1 шт.


  • Приготування
    Свинячу печінку разом з цибулею відправляємо на подрібнення в м'ясорубку. Перемішуємо з яйцем, хріном маринованим, сіллю і манною крупою. Через 15 хвилин починаємо смажити. Зачерпуючи ложкою масу, розкладаємо її на сковороді. Підрум'янюємо оладки і прибираємо на тарілку.