Навіть у піст хочеться балувати себе різноманітними стравами, а не перетворювати його на голодування. У цій статті ми поговоримо з вами про приготуванні смачних оладок.
Рецепт пісних оладок на дріжджах
Інгредієнти: вода фільтрована – 350 мл; сухі дріжджі – 1 ч. ложка; сіль дрібна – щіпка; цукор – 1 ст. ложка. Приготування У миску наливають теплу воду, додаємо цукор, сіль і просіяне борошно з дріжджами. Замішуємо однорідне рідкувате тісто, накриваємо його в плівку і прибираємо в тепло. Через годину воно збільшиться в об'ємі і на поверхні почнуть з'являтися маленькі бульбашки. Тепер, не перемішуючи, акуратно беремо його ложкою і викладаємо на розігріту з маслом сковороду. Обсмажуємо пісні пишні оладки на дріжджах з двох сторін на невеликому вогні до появи золотистої скоринки. Потім трохи обсушуємо їх на кухонному рушнику від зайвого жиру і подаємо теплими з рідким медом або будь-яким джем ом!
Пісні млинці на дріжджах
Інгредієнти: борошно – 200 г; тепла вода – 250 мл; цукор – 2 ч. ложки; морква – 1 шт.; олія рослинна; сухі дріжджі – 1 ч. ложка. Приготування Борошно просіваємо, всипаємо цукор, сіль і сухі швидкорозчинні дріжджі. Потім акуратно вводимо отриману суху суміш в теплу воду, перемішуємо, накриваємо серветкою і прибираємо для підйому в тепле місце. Засікаємо рівно 1 годину, а тим часом готуємо морква: промиваємо її, очищаємо і шаткуємо на дрібній тертці. Далі викладаємо в піднялося тісто і гарненько перемішуємо. Сковороду заздалегідь прогріваємо, наливаємо трохи рослинного масла і викладаємо тісто мокрою ложкою. Смажимо оладки з двох боків до рум'яного кольору, а потім подаємо, посипавши цукровою пудрою.
Пісні оладки з яблуками на дріжджах
Інгредієнти: яблука – 3 шт.; борошно – 500 г; цукор – 3 ст. ложки; сухі дріжджі – 5 г; вода – 500 мл; масло рослинне – 3 ст. ложки; ванілін – 1 пакетик; сіль – щіпка. Приготування Борошно просіваємо з дрібною сіллю, цукром, сухими дріжджами і ванільним цукром. Яблука промиваємо, насухо витираємо і натираємо на крупній тертці. До борошняної суміші додаємо теплу фільтровану воду, рослинне масло і яблучну суміш. Добре вимішуємо все ложкою і залишаємо тісто в теплому місці. Сковороду раскаливаем, наливаємо трохи олії, викладаємо пісні оладки на сухих дріжджах столовою ложкою і обсмажуємо на середньому вогні, прикриваючи кришкою.