Домашня буженина – часта гостя не лише святкових банкетів, але й повсякденного меню. Запечене м'ясо прекрасно зберігається в холодильнику і може стати одним з інгредієнтів швидкого бутерброди на сніданок. Більш того, продукт подібного роду куди натуральніше покупного аналога, легше готується і виходить доступніше.
Як приготувати буженину з яловичини в духовці у фользі?
Раніше м'ясо запікали в тісті, так зберігалися його соковитість і аромат. Але зараз куди швидше і практичніше замінити тісто листом фольги, який виконує аналогічні функції і не доставляє клопоту з використанням.
Інгредієнти: яловичина - 12 кг; часникові зубки - 8 шт.; чебрець - 2-3 гілочки; гостра гірчиця - 5 г; оцет - 15 мл Приготування Шматок м'яса для буженини краще вибирати не зовсім пісний, а з помірним вмістом жиру, щоб м'ясо вийшло соковитіше. Перед початком готування в ступі розітріть велику морську сіль з листочками чебрецю, додайте туди гірчицю і трохи оцту. Проробіть в м'ясі тонкі і глибокі надрізи, кожен вставте за очищеного чесночному зубку, а потім натріть м'ясо гірчичним маринадом. Залиште свинину маринуватися на всю ніч, а зранку обмотайте його фольгою. Перед тим, як приготувати буженину в домашніх умовах, розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте в ній м'ясо близько години, зменшіть температуру до 160 градусів і дайте м'ясу постояти ще півгодини. Після, повністю вимкніть вогонь і дайте шматку охолонути прямо в духовці.
Якщо вам сподобався цей рецепт, але ви не знаєте, як приготувати буженину в мультиварці, то тут все ще простіше. М'ясо також обертається фольгою, після чого його слід залишити на «Випікання» на півтори години, а після звукового сигналу дати повністю охолонути в чаші.
Як приготувати соковиту буженину з свинини?
Інгредієнти: свиняча нога - 34 кг; зернова гірчиця - 10 г; тростинний цукор - 35 г; часникові зубки - 4 шт.; рослинна олія - 15 мл; гілочки чебрецю - 3 шт.; вода - 355 мл; яблучний сік - 355 мл Приготування Не зрізайте жир зі свинячої ноги, а наріжте його ромбовидно. Перед тим, як приготувати буженину в домашніх умовах, кожен надріз заповніть маринадом із суміші гірчиці, цукрового піску, розтертих в пасту зубків часнику, олії, солі і чебрецю. Залиште м'ясо постояти при кімнатній температурі близько півгодини, а потім додайте його на решітці, поверх дека з сумішшю води і яблучного соку. Розмістіть ногу в розігрітій до 160 градусів духовці і запікайте близько 3 годин, не забувши перевернути м'ясо на іншу сторону після перших двох годин.