Вернуться назад Распечатать

Як зробити галушки для супу?

Як зробити галушки для супу?
З додаванням галушок звичний суп набуває новий смак, тим самим вносячи різноманітність в наше повсякденне меню. Але смакову палітру перших страв можна розширити також численними варіантами приготування самих галушок, рецепти яких ми пропонуємо нижче.

Як зробити галушки для супу з борошна - рецепт?


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 90 г;

  • яйця – 1 шт.;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Цей рецепт приготування галушок для супу найпростіший і з ним може впоратися будь-яка господиня. Досить борошно змішати з сіллю, додати трохи збите яйце і вимісити виделкою до отримання однорідного тіста, гладкого і пластичного, консистенції як густа сметана. Якщо вийшло занадто густо, можна додати трохи бульйону або води і знову вимісити. Набираємо порційно отримане тісто за допомогою зволоженої чайної ложки і опускаємо в суп. Варимо такі галушки протягом трьох хвилин після закипання.

    Як приготувати тісто на галушки з сиром?


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 60-75 г;

  • яйця – 1 шт.;

  • сир твердий – 35 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з сіллю до однорідності, всипаємо борошно, додаємо перетертий на дрібній тертці сир і гарненько перемішуємо до отримання консистенції як густа сметана. Варимо галушки як зазвичай, набираючи потроху тесту вологою гарячої ложкою й опускати в киплячий суп. Як тільки спливуть всі галушки, і суп закипить, можна знімати з вогню і подавати до столу.

    Як зробити часникові галушки для супу?


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 90-100 г;

  • яйця – 1 шт.;

  • майонез – 15 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Яйце збиваємо з сіллю до однорідності, додаємо майонез, попередньо очищений і пропущений через прес часник і перемішуємо. Потім додаємо борошно і вимішуємо отримане тісто до розчинення борошняних грудочок і отримання консистенції густої сметани. Додаємо в суп галушки, змоченою у воді чайною ложкою за п'ять хвилин до готовності страви.

    Як зробити смачні картопляні галушки для супу?


    Інгредієнти:

  • пюре картопляне – 1 склянка;

  • борошно пшеничне – 120 г;

  • яйця – 1 шт.;

  • сметана – 40 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Щоб приготувати картопляні галушки нам знадобиться один стакан картопляного пюре. Для цього необхідно очистити, відварити до готовності і розім'яти товкачиком приблизно три-чотири картоплини. Можна скористатися картопляним пюре, що залишилися від вчорашнього вечері або обіду. Додаємо до нього збите яйце, сметану, за смаком сіль і доводимо тісто додаванням борошна до отримання однорідної консистенції як густа сметана. Кидаємо суп вологою чайною ложкою і варимо галушки, поки не спливуть. Такі галушки особливо гарні в грибному супі.

    Як зробити грибні галушки для супу - рецепт?


    Інгредієнти:

  • печериці – 110 г;

  • борошно пшеничне – 120 г;

  • яйця – 1 шт.;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування грибних галушок гарненько промиваємо печериці і відварюємо їх у воді приблизно сім хвилин або до готовності. Потім воду зливаємо, а грибочки розбиваємо до отримання гладкого пюре. Додаємо збите яйце, сіль, пшеничне борошно і вимішуємо до однорідної маси, яку за допомогою зволоженої чайної ложки раз за разом опускаємо в киплячий суп і відварюємо, поки всі вони спливуть на поверхню.

    Як зробити манні галушки для супу?


    Інгредієнти:

  • молоко – 60 мл;

  • манна крупа – 95 г;

  • яйця – 1 шт.;

  • кріп – за смаком;
  • Як зробити галушки для супу?

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Яйце збиваємо з дрібкою солі, додаємо молоко, дрібно нарубану зелень кропу, манну крупу і перемішуємо. Прикриваємо ємність з отриманою масою кришкою і визначаємо в холодильник мінімум на сорок хвилин. Після закінчення часу накладаємо в суп вологою чайною ложкою потроху манної суміші і витримуємо на вогні, поки всі галушки спливуть. Вогонь при цьому повинен бути мінімальний, а суп не вирувати, а тільки трохи нудитися.
    Манні галушки особливо гарні в рибних супах.