Пропонуємо варіанти оформлення канапе з червоною рибою. Вони чудово доповнять будь-фуршетний стіл або стануть чудовим оригінальним перекусом.
Канапе з червоною рибою і м'яким сиром
Інгредієнти: чорний хліб; слабосолене філе червоної риби – 290 г; вершковий м'який сир – 110 г; пір'я зеленої цибулі (за бажанням); свіжа зелень кропу; суміш мелених перців. Приготування Для приготування канапе дрібно рубаємо свіжу зелень кропу і за бажанням пір'я зеленого лука, і змішуємо з вершковим сиром. При бажанні приправляємо масу сумішшю мелених перців. Чорний хліб нарізаємо на тонкі скибочки, з яких вирізаємо гуртки, скориставшись чаркою або склянкою. На кожен гурток намазуємо вершковий сир із зеленню шаром приблизно три-п'ять міліметрів, і укладаємо зверху шматок тонко нарізаної слабосоленої червоної риби, звернувши його трояндочкою. Зверху прикрашаємо канапе листочками кропу і подаємо до столу на красивому блюді.
Канапе з червоною рибою і огірком на шпажках - рецепт
Інгредієнти: білий багет; слабосолене філе червоної риби – 290 г; бринза – 120 г; свіжий огірок – 1-2 шт.; помідори – 2 шт.; маслини або оливки. Приготування Білий багет нарізаємо тонкими кружальцями, розкладаємо на деко і відправляємо в духовку на кілька хвилин, щоб хлібні скибочки трохи підсохли. Багет можна замінити білим батоном, вирізавши з нього за допомогою склянки гуртки аналогічного розміру.
Вимиті помідори і огірки витираємо насухо. Помідори розрізаємо на тонкі кухлі, а огірки нарізаємо поздовжніми слайсами. Такими ж слайсами повинно бути нарізано і філе червоної рибки. З бринзи вирізаємо тонкі кухлі, такого ж розміру, як хліб і помідори.
Тепер збираємо канапе. На кожну шпажку нанизуємо маслину або оливку без кісточки. Потім складаємо слайс огірочка гармошкою і наколюємо за маслиною. Наступною буде риба, складаємо її також як огірок. На підсушений гурток хліба кладемо скибочку помідора, зверху бринзу і наколюємо шпажкою з іншими компонентами, отримуючи апетитні канапе.
Канапе з червоною рибою і твердим сиром на шпажках
Інгредієнти: слабосолене філе червоної риби – 290 г; твердий сир – 120 г; суміш італійських трав – за смаком; в'ялені помідори мелені – за смаком; виноград; оливкова олія. Приготування Твердий сир нарізаємо квадратними шматочками, збризкуємо оливковою олією, приправляємо меленими сушеними помідорами та італійськими травами. На шпажку нанизуємо попередньо вимиту і обсушену виноградинку, потім слайс червоної риби, складений гармошкою і завершуємо скибочкою пряного сиру.