Шніцель являє собою апетитний і соковитий шматок м'яса, пожаренный в паніровці. Як правило, для його приготування використовують мінімум спецій і дуже якісне свіже м'ясо, що при правильному алгоритмі дій гарантує ідеальний результат.
Як правильно приготувати і скільки смажити шніцель зі свинини на сковороді, ми сьогодні розповімо в рецептах нижче.
Як посмажити шніцель зі свинини на сковороді - рецепт?
Інгредієнти: корейка свиняча – 750 г; масло рослинне – 75 мл; масло вершкове – 75 г; борошно – 100 г; яйце – 2 шт.; сухарі панірувальні – 150 г; мелений чорний перець; сіль; лимон. Приготування Для приготування шніцеля ідеально підійде свиняча корейка без кісток, яку ми попередньо промиємо, обсушим і наріжемо поперек волокон на шматки товщиною від півтора до двох сантиметрів. Прикриваємо шматки харчовою плівкою і відбиваємо за допомогою кухонного молоточка, але не дуже стараємося, повинна трохи зберегтися структура м'ясних волокон. Тепер приготуємо компоненти для панірування. В окремі миски поміщаємо панірувальні сухарі, змішані з сіллю і меленим чорним перцем пшеничне борошно і збиті з невеликою кількістю солі яйця.
У сковороду наливаємо олію і визначаємо на вогонь. Кожен шматок м'яса паніруємо спочатку в борошняної суміші, потім занурюємо в яєчну масу і обвалюємо грунтовно в панірувальних сухарях. Тут же розміщуємо шніцелі на сковороді і підрум'янюємо у вируючому маслі з двох сторін до готовності.
Готові рум'яні шніцелі подаємо з скибочкою лимона.
Шніцель рублений з свинини на сковороді
Інгредієнти: свинина (м'якоть) – 750 г; масло рослинне – 100 мл; яйце – 3 шт.; борошно пшеничне – 100 г; сухарі панірувальні – 150 г; пряні трави – за смаком; мелена солодка паприка – за смаком; мелений чорний перець; сіль. Приготування Вимиту і обсушену свинину нарізаємо на шматочки, як можна дрібніше, і поміщаємо в глибоку миску. Вбиваємо
одне яйце, додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, присмачую за бажанням пряними травами і гарненько перемішуємо.
Два яйця збиваємо в окремій мисочці з сіллю, а пшеничне борошно змішуємо з меленої солодкої паприкою.
З рубаною м'ясної маси скачуємо кульки, щоб вони вміщалися в долоню, злегка притискаємо, надаючи форму коржі, мачає в борошняної суміші, потім в яйцях і паніруємо в сухарях. Негайно опускаємо рубані шніцелі в заздалегідь прогріту олію і обсмажуємо до готовності з одного і з іншого боку приблизно по три-чотири хвилини.