Вернуться назад Распечатать

Як приготувати шніцель зі свинини на сковороді?

Як приготувати шніцель зі свинини на сковороді?
Шніцель являє собою апетитний і соковитий шматок м'яса, пожаренный в паніровці. Як правило, для його приготування використовують мінімум спецій і дуже якісне свіже м'ясо, що при правильному алгоритмі дій гарантує ідеальний результат.
Як правильно приготувати і скільки смажити шніцель зі свинини на сковороді, ми сьогодні розповімо в рецептах нижче.

Як посмажити шніцель зі свинини на сковороді - рецепт?


Інгредієнти:

  • корейка свиняча – 750 г;

  • масло рослинне – 75 мл;

  • масло вершкове – 75 г;

  • борошно – 100 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • сухарі панірувальні – 150 г;

  • мелений чорний перець;

  • сіль;

  • лимон.


  • Приготування
    Для приготування шніцеля ідеально підійде свиняча корейка без кісток, яку ми попередньо промиємо, обсушим і наріжемо поперек волокон на шматки товщиною від півтора до двох сантиметрів. Прикриваємо шматки харчовою плівкою і відбиваємо за допомогою кухонного молоточка, але не дуже стараємося, повинна трохи зберегтися структура м'ясних волокон. Тепер приготуємо компоненти для панірування. В окремі миски поміщаємо панірувальні сухарі, змішані з сіллю і меленим чорним перцем пшеничне борошно і збиті з невеликою кількістю солі яйця.
    У сковороду наливаємо олію і визначаємо на вогонь. Кожен шматок м'яса паніруємо спочатку в борошняної суміші, потім занурюємо в яєчну масу і обвалюємо грунтовно в панірувальних сухарях. Тут же розміщуємо шніцелі на сковороді і підрум'янюємо у вируючому маслі з двох сторін до готовності.
    Готові рум'яні шніцелі подаємо з скибочкою лимона.

    Шніцель рублений з свинини на сковороді


    Інгредієнти:

  • свинина (м'якоть) – 750 г;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • яйце – 3 шт.;

  • борошно пшеничне – 100 г;

  • сухарі панірувальні – 150 г;

  • пряні трави – за смаком;

  • мелена солодка паприка – за смаком;

  • мелений чорний перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Вимиту і обсушену свинину нарізаємо на шматочки, як можна дрібніше, і поміщаємо в глибоку миску. Вбиваємо
    Як приготувати шніцель зі свинини на сковороді?
    одне яйце, додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, присмачую за бажанням пряними травами і гарненько перемішуємо.
    Два яйця збиваємо в окремій мисочці з сіллю, а пшеничне борошно змішуємо з меленої солодкої паприкою.
    З рубаною м'ясної маси скачуємо кульки, щоб вони вміщалися в долоню, злегка притискаємо, надаючи форму коржі, мачає в борошняної суміші, потім в яйцях і паніруємо в сухарях. Негайно опускаємо рубані шніцелі в заздалегідь прогріту олію і обсмажуємо до готовності з одного і з іншого боку приблизно по три-чотири хвилини.