Вернуться назад Распечатать

Рецепт буженини з свинини в духовці

Рецепт буженини з свинини в духовці
Буженина — це дуже популярна страва російської кухні. Як правило, це великий шматок м'яса (свинина), нашпигований прянощами і добре промаринований.
Маринувати м'ясо можна часником і травами, пивом або сухим вином.
Щоб ваша буженина стала справжнім делікатесом необхідно вибрати якісний шматок м'яса. Ідеально підійде окіст без кістки, чиста вирізка або ошийок. Бажано, щоб м'ясо було без жив і з невеликою кількістю жиру. Запікати буженину зі свинини можна в духовці різними способами: в рукаві або у фользі – рецепт однаково гідний! Адже при використанні всіляких приправ і різних способів приготування результатом буде м'яке, соковите і дуже ароматне м'ясо.
Приготування буженини займе чимало часу. Блюдо потрібно готувати мінімум за день до святкового заходу. Але, повірте, очікування того варте!

Буженина з свинини в духовці


Інгредієнти:

  • свинина (ошийок) - 2.5 кг;

  • велика сіль - 20 г;

  • суміш перців - 1 чайна ложка;

  • часник - 8 зубочки;

  • рослинне масло - 30 р.


  • Приготування
    Для того щоб приготувати буженину, необхідно вибирати гарний не дуже жирний шматок м'яса. Далі його потрібно вимити і висушити сухим рушником. Часник поріжемо на шматочки так, щоб вийшли не дуже тонкі брусочки. Тонким гострим ножем робимо поглиблення в нашій майбутній буженини і нашпиговываем її порізаним часником. Потім натираємо свинину сіллю і сумішшю перців.
    Після того, як натерли м'ясо приправою, потрібно перекласти його в чисту миску, накрити плівкою і залишити маринуватися в прохолодному місці 12 годин. Далі дістаємо м'ясо і ще раз опускаємо його паперовими полотенечками.
    Розігріваємо Сковороду з маслом, на сильному вогні з усіх боків по 1 хвилині обсмажуємо свинину до золотистої
    Рецепт буженини з свинини в духовці
    скоринки. Перекладаємо м'ясо у форму для запікання і підливаємо води на 15 див. Далі відправляємо страву в розігріту до 215 градусів духовку мінімум на 1 годину, періодично поливаючи наше м'ясо утвореним соком.
    Для того, щоб перевірити готовність страви, необхідно проколоти м'ясо – якщо виділяється блідо-рожевий або світло-сірий бульйон, воно готове. Якщо при проколюванні витікає червоний сік, то потрібно ще м'ясу полежати в духовці. Після того, як буженина буде готова, їй потрібно дати час охолонути.
    Нарізати м'ясо потрібно неодмінно холодним на тонкі шматочки.