Вернуться назад Распечатать

Шніцель по-міністерськи

Шніцель по-міністерськи
Традиційний шніцель з курки панірують у звичайних сухарях. Ми ж сьогодні приготуємо шніцель по-міністерськи в хлібної соломки, який неодмінно здивує вас своїм чудовим смаком і оригінальністю.

Як приготувати шніцель по-міністерськи з курки - рецепт?


Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 450 г;

  • масло рослинне – 75 мл;

  • масло вершкове – 75 г;

  • хліб білий – 170 г;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • мелений чорний перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Для приготування шніцеля з курки по-міністерськи філе курячої грудки ріжемо упоперек волокон на шматочки, відбиваємо зовсім небагато, помістивши м'ясо між двома шарами харчової плівки, присмачую сіллю, меленим чорним перцем і замочуємо на п'ятнадцять хвилин у збитих до однорідності і трохи подсоленных яйцях. На цьому етапі можна також урізноманітнити смак страви, присмачивши м'ясні скибочки пряними травами або спеціями на свій вибір і смак.
    Тим часом білий хліб нарізаємо тонкою соломкою невеликого розміру. Щоб з цією процедурою було легше впоратися для цієї мети краще взяти вже черствий хлібець або помістити свіжий на деякий час в морозильну камеру.
    Дістаємо шніцелі по одному з яєць, паніруємо в хлібної соломки і розміщуємо на прогрітій сковороді, попередньо розтопивши в ній вершкове масло і додавши рослинне. Вогонь під сковородою повинен бути середнім, щоб страва встигло просмажиться і не згоріти.
    По готовності виймаємо шніцелі на блюдо і відразу ж подаємо з улюбленим гарніром.

    Шніцель курячий з сиром по-міністерськи - рецепт


    Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 450 г;

  • масло рослинне – 75 мл;

  • масло вершкове – 75 г;

  • твердий сир – 50-75 г;

  • хліб білий – 170 г;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • мелений чорний перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Кожну половинку філе курячої грудки ріжемо на
    Шніцель по-міністерськи
    дві-три частини, відбиваємо за допомогою кухонного молоточка між двома шарами харчової плівки, приправляємо сіллю і меленим чорним перцем. По центру м'ясного шару накладаємо трохи натертого твердого сиру і звертаємо шніцель конвертиком.
    Яйця збиваємо з додаванням солі до однорідності, а білий хліб нарізаємо тонкою невеликою соломкою.
    Тепер потім щедро курячі конвертики у збитому яйці, паніруємо в хлібної соломки і розміщуємо на сковороді в розігрітій суміші вершкового і рослинного масла. Витримуємо шніцелі на помірному вогні до підрум'янення і готовності з двох сторін і відразу ж подаємо до столу.