Соте – це овочеве блюдо, яке входить в розряд не тільки смачною, але і здорової їжі і робиться неймовірно швидко і легко. Давайте ж дізнаємося з вами, як правильно приготувати соте з баклажанів.
Як приготувати соте з баклажанів і кабачків?
Інгредієнти: морква – 3 шт.; кабачок – 2 шт.; баклажан – 3 шт.; стиглий помідор – 3 шт.; болгарський червоний перець – 2 шт.; свіжа зелень (петрушка або кріп) – 1 невеликий пучок; масло рослинне – 60 мл; часник – 1 зубчик; спеції. Приготування Баклажани добре промиваємо, нарізаємо кубиками, підсолюємо і залишаємо на всю ніч, щоб з них вийшла вся гіркота. Далі ретельно промиваємо їх і обсушуємо на рушник. Морква, кабачки, цибулю і солодкий перець обробляємо і нарізаємо невеликими однаковими шматочками. У сковороді розігріваємо масло, викладаємо спочатку моркву і обсмажуємо 3 хвилини на сильному вогні. Потім перекладаємо її в тарілку, а на останньому маслечко пасеруємо спочатку баклажани, потім кабачки і цибулька з перцем. Після кожного кроку прибираємо овочі зі сковороди і підливаємо при необхідності рослинне масло. В останню чергу протушиваем злегка помідори, нарізані кільцями, з подрібненим часником. Тепер з'єднуємо всі овочі в сотейнику, приправляємо спеціями, кидаємо цукор і відправляємо страву в розігріту духовку на 25 хвилин. Перед подачею прикрашаємо соте рубаною зеленню.
Як приготувати соте з баклажанів на зиму?
Інгредієнти: болгарський червоний перець – 5 шт.; баклажан – 2 кг; помідори – 1 кг; морква – 5 шт.; гострий перець – 1 шт.; цибулина 2 шт.; цукор – 50 г; сіль – 2 ст. ложки; олія рослинна – 100 мл. Приготування Зараз ми розповімо вам, як приготувати соте з баклажанів в мультиварці. Всі овочі добре миємо, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Потім у режимі «Випічка» пасеруємо на рослинній масло цибулю, а потім додаємо гострий і болгарський перець. Хвилин через 5 кидаємо моркву, баклажани і трохи підсолюємо. Зверху викладаємо помідори, закриваємо кришку і виставляємо програму «Тушкування» на 15 години. Готове соте розкладаємо в чисті банки, додаючи на дно трохи цукру і солі. Закручуємо кришками, перевертаємо і тримаємо консервацію в теплу ковдру до охолодження. Після цього переставляємо соте в льох і подаємо тільки в охолодженому вигляді з скибочками свіжого хліба.