Карамель – добре відоме і улюблене всіма ласощі. З неї виходять неймовірно красиві льодяники або ароматні і смачні іриски. А чи знаєте ви, як з найпростіших інгредієнтів зробити цукрову карамель?
Як зробити карамель з цукру будинку?
Інгредієнти: вода фільтрована – 125 мл; цукор дрібний – 500 р. Приготування Ми розповімо вам спочатку, як зробити карамель з цукру і води. Отже, наливаємо в каструлю фільтровану воду і висипаємо цукор. Ставимо посуд на невеликий вогонь і нагріваємо суміш до повного розчинення кристалів. Помішуємо рідина дерев'яною лопаткою до тих пір, поки карамель злегка не потемніє. Після цього викладаємо ласощі у формочки для цукерок і прибираємо в холодильник.
Як зробити карамель з цукру?
Інгредієнти: масло вершкове – 100 г; цукор – 200 г; мед рідкий – 2 ст. ложки; молоко коров'яче – 50 мл; ванілін – за смаком. Приготування Дуже обережно нагріваємо на слабкому вогні цукор, до його розплавлення. Потім вливаємо молоко і проварюємо суміш 10 хвилин, помішуючи дерев'яною лопаткою. Після цього кладемо шматочок вершкового масла, додаємо мед і ванілін. Варимо карамель до загустіння, а потім викладаємо масу на лист пергаментного паперу, рівномірно розподіляємо і чекаємо, поки вона застигне. Далі розрізаємо її на шматочки і подаємо цукерки до чаю.
Як зробити карамель з цукру і молока?
Інгредієнти: молоко – 100 мл; цукор – 300 р. Приготування У сковороду з товстим дном висипаємо цукор і вливаємо молоко. Ставимо посуд на вогонь і варимо, поки маса злегка не потемніє, помішуючи дерев'яною ложкою. Після цього переливаємо суміш в блюдце, змащене маслом, і чекаємо 15 хвилин. Після застигання, ламаємо ласощі на шматочки, викладаємо у форми і прибираємо в холодильник.
Як зробити полуничну карамель з цукру і масла?
Інгредієнти: цукор – 100 г; лимонний сік – 1 ч. ложка; масло вершкове – 20 р; полуничний сік – 40 мл Приготування Висипаємо В каструльку цукровий пісок, кладемо шматочок вершкового масла, вливаємо полуничний сік і додаємо трохи лимонного соку. Відправляємо посуд на плиту і доводимо масу до кипіння. Після цього зменшуємо полум'я і варимо ласощі до тих пір, поки вона трохи не загусне і злегка не потемніє. Далі, акуратно розливаємо отриманий сироп у формочки, змащені маслом і відправляємо цукерки в холодильник, щоб вони гарненько застигли.