10-15 років тому лише деякі знали про такі ласощі, як роли і суші. А зараз ними вже нікого не здивуєш. Їх спробували і відразу ж полюбили багато хто з нас. Деякі навіть навчилися готувати їх самостійно. З даної статті ви дізнаєтесь, як правильно приготувати роли в домашніх умовах.
Як приготувати рол «Філадельфія» в домашніх умовах?
Інгредієнти: рис круглозернистий – 2 склянки; вода фільтрована – 25 склянки; слабосолона сьомга – 600 г; авокадо – 1 шт.; сирний сир – 320 г; огірок свіжий (не великий) – 1 шт.; цукор білий – 2 ст. ложки; рисовий оцет – 60 мл; сіль – 1 ст. ложка; норі. Приготування Рис, використовуваний для ролів, ретельно промиваємо, викладаємо його в каструльку, заливаємо водою і доводимо до кипіння на максимальному вогні. Після того, як вода почне закипати, вогонь одразу ж зменшуємо до мінімального і варимо рис під кришкою 12 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, а рис залишаємо настоюватися ще 15 хвилин. Для заливки рисовий оцет змішуємо з сіллю і цукром. Відправляємо в мікрохвильову піч, прогріваємо і перемішуємо. Авокадо і огірок чистимо від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо смужками. В злегка остиглий рис виливаємо оцет із сіллю і цукром і акуратно дерев'яною лопаткою все це перемішуємо. Половину листа норі викладаємо на дерев'яний килимок, застелений харчовою плівкою, матовою стороною догори. Розміщуємо на ньому рис, не доходячи до нижнього краю на 1 см. а зверху рис повинен виходити за рівень норі на 15 см. Тепер зверху прикриваємо рис другим килимком, обмотаним плівкою і акуратно перевертаємо. В результаті проведених маніпуляцій на килимку буде рис, а на ньому вже норі. Викладаємо зверху сирний сир. Нижню частину килимка піднімаємо разом з норі і закриваємо начинку, потім килимок акуратно прокатує. Тепер на килимку розкладаємо рівним шаром нарізку слабосоленої сьомги або іншої червоної риби. Краї килимка з рибою піднімаємо і акуратно накриваємо начинку з рису, норі і сиру. Прокатуємо килимок. В результаті повинен вийти щільний циліндр. Тепер гострим ножем розрізаємо заготовку навпіл, а потім кожну половинку на 2 частини. Наступну заготовку можна зробити з сирним сиром і огірком, а ще в одну покласти авокадо.
Як приготувати гарячі роли в домашніх умовах?
Інгредієнти: рис – 125 склянки; вода фільтрована – 125 склянки; норі; філе лосося – 330 г; сир філадельфія – 220 г; огірки свіжі – 2 шт.; темпурная борошно – 30 г; яйце не великий – 1 шт.; сухарі панірувальні. Приготування Добре промиваємо рис, кладемо в каструльку, вливаємо воду і ставимо на плиту, включивши сильний вогонь. Після закипання вогонь зменшуємо і варимо рис на малому вогні 12 хвилин під кришкою. Після цього вогонь вимикаємо, а рісу даємо постояти ще хвилин 15. Тепер вже приступаємо до формування ролів: розподіляємо рис рівним шаром на аркуші норі. По центру розміщуємо інгредієнти, нарізані смужками: огірок, філе червоної риби, сир. Тепер беремо рогожу - це не що інше як килимок. З його допомогою звертаємо щільний рулет і гострим ножем ріжемо його на 8 частин. Для кляру сире яйце змішуємо з темпурной борошном і вливаємо близько 15 мл води. Добре перемішуємо і макаємо в дану масу наші роли. Обвалюємо їх у панірувальних сухарях і смажимо їх у глибокій сковороді в розігрітій олії до приємної рум'яності. Подаємо гарячі роли з васабі і імбиром.
Як приготувати запечені роли в домашніх умовах?
Інгредієнти: рис – 125 склянки; норі; вода фільтрована – 175 склянки; сир м'який – 200 г; лосось – 250 г; ікра мойви – 110 г; майонез – 130 г; кетчуп – 60 р. Приготування Рис варимо за класичним рецептом. Розкладаємо його рівним шаром на листи норі, в центр кладемо нарізану смужками начинку і формуємо рол. Розрізаємо на 8 частин. Тепер готуємо соус: майонез змішуємо з кетчупом та ікрою мойви. Приблизно по 1 чайній ложці соусу кладемо на кожен рол. Розміщуємо їх на деко і відправляємо в помірно нагріту духовку на 7 хвилин. Приємного апетиту!