Стандартна закуска для будь-якого застілля і повсякденного трапези – овочевий вінегрет – страва, що отримала славу завдяки своїй простоті у приготуванні і доступності необхідних інгредієнтів. Запасайтеся з буряком морквою, адже в рецептах нижче ми будемо розбиратися з тим, як приготувати звичайний вінегрет.
Вінегрет - звичайний рецепт з капустою
Якщо вам не доводилося знайомитися однією з головних холодних закусок часів радянської влади, то перед приготуванням давайте розглянемо, що входить в самий звичайний вінегрет. Класика включає буряк, моркву, солоні огірки і картоплю. Шанувальники більш солоних страв і бажають урізноманітнити текстуру також не рідко доповнюють вінегрет квашеною капустою.
Інгредієнти: буряк - 370 г; картопля - 290 г; морква - 240 г; квашена капуста - 65 г; солоні огірки - 170 г; рослинне масло - 35 мл; оцет - 15 мл; ріпчаста цибуля - 35 р. Приготування Першим кроком на шляху до готового вінегрету стане ретельне промивання і подальше відварювання коренеплодів: буряка, моркви та картоплі. Варити їх можна разом або окремо, все одно шкірку з овочів знімати ми не будемо. Варені коренеплоди необхідно буде очистити лише після, а потім нарізати кубиками і з'єднати в салатнику. Шматочками аналогічного розміру слід нарізати і огірки. Ріпчасту цибулю ж краще дрібно нашаткувати, а потім обдати окропом, щоб позбавитися від зайвої гіркоти і своєрідного аромату. Додайте цибулю до інших складових салату, а потім заправте блюдо сумішшю оцту і олії з сіллю.
Як робити звичайний вінегрет?
Простий рецепт салату може і виключати з себе цибулю з капустою, оскільки в трохи більш пізні рецептури вінегрету додавали консервований зелений горошок. Завдяки нехитрому інгредієнту страву відразу стає ситніше і в ньому з'являється приємна насолода, доповнює солодкість буряків.
Інгредієнти: картопля - 380 г; морква - 170 г; буряки - 190 г; солоні огірки - 145 г; консервований зелений горошок - 135 г; рослинне масло - 55 мл; оцет - 15 мл Приготування Перед тим, як готувати звичайний вінегрет, відваріть першу трійку овочів в мундирах, потім остудіть їх і очистіть. Наріжте підготовлені інгредієнти шматочками рівного розміру. На аналогічні скибочки розділіть і солоні огірки, а потім змішайте їх разом з овочами та зеленим горошком. Заправте блюдо сумішшю оцту і масла, додайте щедру пучку солі і подавайте закуску до столу.