Багато хто, напевно, чули про чудову закуски середземноморського походження - в'ялених помідорів , а деякі, може бути, навіть заготовили її в домашніх умови. Але не всі знають, як правильно вживати це чудове блюдо. Ми сьогодні розповімо, з чим їдять і куди додають в'ялені помідори в олії і ви, узявши на озброєння наші рекомендації і рецепти, зможете насолодитися таким незвичним, але дуже спокусливим і неймовірно смачним пряним ласощами.
З чим їдять і куди додають в'ялені помідори?
Найпростіший спосіб поглинання цієї приголомшливої закуски це присмачити нею шматочок свіжого хлібця з м'яким сиром. Виходить неймовірно смачний оригінальний бутерброд. Також в'ялені помідори прекрасно проявляють себе у випічці, якщо їх дрібно нашаткувати і додати в тісто для хліба при замісі або доповнити ними наповнення для пиріжків.
Італійці успішно використовують в'ялені помідори як один з компонентів для піци, смак якої при додаванні цієї заготовки перетворюється до невпізнання і набуває оригінальність та неповторність, а також кидають такі томати в пасту, роблячи її просто чарівною.
Існує маса рецептів салатів з використанням в'ялених помідорів, а також пряного масла, в якому вони зберігаються. Заправка на його основі надає страві неймовірний смак і неповторний аромат.
Смак в'ялених помідорів в маслі також чудово поєднується з м'ясом, рибою і котлетами.
Нижче ми запропонуємо кілька варіантів простих страв з в'яленими помідорами.
Макарони з в'яленими помідорами Інгредієнти: помідори вялені в олії – 120 г; макарони – 300 г; оливкова олія або пряне масло з помідор – 35 мл; тертий пармезан – 1/2 склянки; свіжа зелень базиліка – 3-5 гілочок; сіль і перець – за смаком. Приготування Відварюємо макарони до готовності. Дрібно шаткуємо в'ялені помідори і рубаємо попередньо промиту і обсушену зелень базиліка, додаємо в ємність з макаронами. Туди ж вливаємо оливкова або пряне масло з в'ялених помідор, додаємо натертий пармезан, сіль і перець по смаку, перемішуємо і подаємо до столу.
Салат з в'яленими помідорами і куркою
Інгредієнти: помідори вялені в олії – 200 г; відварене куряче філе – 450 г; м'який сир або бринза – 200 г; салат рукола – 1 пучок; маслини без кісточок – 100 г; оливкова олія; лимонний сік; мелений чорний перець; сіль. Приготування Відварну курячу грудку ріжемо невеликими кубиками або соломкою. Дрібно шаткуємо в'ялені помідори, рубаємо кільцями маслини, а сир ріжемо кубиками.
Змішуємо підготовлені компоненти і рукколу у великій мисці і заправляємо сумішшю оливкової олії, соку лимона, солі і перцю. Можна також трохи додати в заправку з олії з в'ялених помідор, це тільки поліпшить смак готової страви.
Гарячі бутерброди з в'яленими помідорами і сиром Інгредієнти: помідори вялені в олії – 120 г; помідори свіжі – 550 г; багет або білий батон – 1 шт.; часник – 3 зубчики; оливкова олія – 50 мл; бальзамічний оцет – 20 мл; свіжа зелень базиліка – 2-3 гілочки; сир моцарелла або будь-який інший; сіль – за смаком. Приготування Нарізаємо в'ялені і свіжі помідори, дрібно рубаємо зелень базиліка і попередньо очищений часник, змішуємо всі подрібнені компоненти, додавши оливкова олія, бальзамічний оцет за смаком сіль і даємо настоятися протягом десяти хвилин.
Батон або багет нарізаємо скибочками і підсушуємо їх під верхнім грилем в духовці протягом двох хвилин.
Тепер викладаємо на хлібні скибочки начинку, присипаємо зверху натертим сиром і витримуємо в духовці п'ять хвилин або поки сир розплавиться. Подаємо бутерброди до столу тут же гарячими.