Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати смачний і натуральний печінковий паштет. Його можна використовувати в якості ситної і оригінальної закуски і подавати до столу разом з хлібом, свіжою зеленню і солоними огірками.
Як приготувати печінковий паштет з яловичої печінки?
Інгредієнти: печінка яловича – 400 г; хліб білий – 2 скибочки; цибулина – 1 шт.; масло вершкове – 1 ст. ложка; молоко – 300 мл; морква – 1 шт.; спеції. Приготування Печінку промиваємо, очищаємо від плівок і нарізаємо великими шматками. Цибулину обробляємо і дрібно шаткуємо, а моркву нарізаємо соломкою. Обсмажуємо овочі до м'якості на рослинному маслі. Печінка окремо підрум'янюємо на середньому вогні і в кінці смаження підсолюємо. Після цього з'єднуємо з овочами і додаємо скибочки хліба. Накриваємо продукти кришкою і залишаємо остигати. Потім подрібнюємо масу блендером, акуратно вливаючи тепле молоко. У самому кінці додаємо вершкове розтоплене масло і знову перемішуємо паштет.
Печінковий паштет із свинячої печінки
Інгредієнти: печінка свиняча – 600 г; морква – 2 шт.; сало – 300 г; хліб чорний – 2 скибочки; цибулина – 2 шт.; спеції; вино сухе – 200 мл Приготування Печінку промиваємо, обсушуємо, обробляємо і нарізаємо великими шматками. Сало подрібнюємо, викладаємо на гарячу сковороду і вытапливаем на середньому вогні. Чистимо цибулину, шаткуємо кубиками, а моркву натираємо на тертці. Кидаємо овочі до сала, а через 5 хвилин додаємо свинячу печінку і обсмажуємо 3 хвилини, помішуючи. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо до готовності, подсаливая за смаком. В кінці вливаємо вино, кришимо хліб, перемішуємо і знімаємо з вогню. Остиглу масу збиваємо блендером і перекладаємо в баночку.
Печінковий паштет в мультиварці
Інгредієнти: куряча печінка – 800 г; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; спеції; молоко – 300 мл; олія рослинна. Приготування А ось ще один спосіб, як приготувати печінковий паштет з курячої печінки. Замочуємо її в молоці, а тим часом обробляємо овочі і подрібнюємо їх. Потім кладемо цибулю в чашу мультиварки і пасеруємо в маслі, вибравши програму «Смаження» 5 хвилин. Далі кидаємо моркву і додаємо печінку. Заливаємо все молоком і тушкуємо у відповідному режимі 25 хвилин. Після цього підсолюємо, збиваємо блендером до пишного однорідного стану і перекладаємо готовий паштет в скляну баночку.