Недорогий варіант для ситного і корисного сніданку або ланчу – бутерброди з паштетом . Однак магазинні продукти – це не вихід. У складі вказані не надто корисні інгредієнти. Вихід – готувати його вдома. Це досить дешево, не особливо довго і дуже просто. Розповімо, як приготувати паштет з курячої печінки.
Ніжна закуска Класичну закуску можна зробити набагато цікавішою за смаком і ніжною по структурі – готуємо паштет з курячої печінки з вершками.
Інгредієнти: філе курки (грудка) – 1 кг; печінка куряча – 06 кг; масло «Фермерське» – 150-170 г; лавровий лист – 2 шт.; вершки на менш 20% жирності – 120-150 мл; свіжозмелену перець червоний і чорний – 10 горошин; середнього розміру цибулина салатна – 2 шт.; яйце перепелине – 12-15 шт.; петрушка (корінь) – 1 шт.; йодована сіль – 1 ч. ложка; часник – 2-3 зубчики (за бажанням). Приготування Куряче філе промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і протягом півгодини варимо, додавши петрушку, цибулю без лушпиння і лаврушку. В наступні 20 хвилин, поки м'ясо остигає в бульйоні і просочується їм, варимо яйця, остуджуємо їх і знімаємо шкаралупу. Печінка моєму і тушкуємо з дрібно нашаткованої другої цибулиною на половині масла протягом 7-8 хвилин. У блендер покласти м'ясо, печінка, яйця, додаємо мелений перець, солимо. Якщо є бажання, кладемо пару зубчиків часнику. Збиваємо все в ніжну кремову масу. Вершки прогріваємо з рештою олією майже до закипання, вливаємо суміш в паштет і ще раз збиваємо як слід. Ніжний, легкий паштет готовий.
Паштет з печінки і сердечок Якщо ви віддаєте перевагу не легкі, збиті маси, а паштети з неоднорідною структурою, які добре пережевываются, приготуємо паштет з курячої печінки і сердечок, рецепт буде відрізнятися.
Інгредієнти: сердечка курячі свіжі – 07 кг; дрібна кам'яна сіль – 1 ч. ложка; «Фермерське» масло – 200 г; печінка куряча охолоджена – 1 кг; цибуля великий білий солодкий – 3 шт.; рослинна рафінована олія – 50 мл; перець свіжозмелену чорний і білий – за смаком; яйце – 4 шт. Приготування Щоб приготувати домашній паштет з курячої печінки і сердечок, печінку промиваємо, чистимо сердечка – вирізаємо трубочки, вимиваємо згустки крові і відварюємо все це з цибулиною. Печінка виймаємо через 20 хвилин після закипання, сердечка варимо ще чверть години. Відварюємо круто яйця, перекладаємо в холодну воду і знімаємо шкаралупу. Залишилися цибулини чистимо і дрібно шаткуємо, а потім підсмажуємо на олії до світло-коричневого відтінку. Поміщаємо в блендер сердечка, печінку, піджарку і вершкове масло. Солимо, перчимо і збиваємо. Оскільки структура м'яса різна, паштет виходить не однорідним і дуже смачним.
Щоб не возитися Можна приготувати це блюдо ще простіше – дуже смачно виходить паштет з курячої печінки в мультиварці, так і сил витрачається менше.
Інгредієнти: свіжа (охолоджена) печінка куряча – 13 кг; олія без запаху соняшникова рафінована – 50 мл; цибуля великий білий – 3 шт.; морква – 3 шт.; сіль кам'яна велика – 1 ч. ложка; свіжозмелену перець чорний – за смаком; суміш сушених трав – 1/3 ч. ложки; масло «Селянське» – 1 пачка. Приготування Печінку промиваємо і просушуємо з допомогою паперових рушників, цибулю і моркву очищаємо від шкірки, дрібно шаткуємо. У чашу мультиварки кладемо печінку і овочі, наливаємо рослинне масло, перемішуємо і в режимі «Гасіння» готуємо близько 40-45 хвилин, перекладаємо в чашу блендера, додаємо сіль, перець, м'яке масло і суміш трав. Збиваємо. Для смаку та особливого аромату можна додати 50 мл хорошого коньяку або бренді.