Плов – одне з найпоширеніших і неоднозначних страв у наших краях, а тому, якщо ви вирішіть розібратися з тим, як правильно приготувати плов з свинини, у вас навряд чи вийде наткнутися на путевый оригінальний рецепт. У цьому матеріалі ми вирішили зібрати кілька варіантів приготування плову для того, щоб ви могли зробити вибір, виходячи з власних смакових переваг. Деякі з представлених варіантів схожі з оригінальним рецептом більшою мірою, інші – меншою, але всі вони однаково смачні.
Як смачно приготувати плов з свинини?
Почнемо з класичного варіанту плову з свинини, основу якого становлять не тільки м'ясо, рис і моркву з цибулею, але і деякі поширені прянощі , які напевно знайдуться у вашому арсеналі.
Інгредієнти: свинина (ошийок) - 780 г; рослинне масло - 95 мл; ріпчаста цибуля - 270 г; морква - 230 г; мелена паприка, кумін, коріандр - 1 ч. ложка; рис (довге зерно) - 3 ст.; головка часнику; листя лавра - 3-4 шт. Приготування З м'яса зріжте надлишки жиру і плівок, а потім розділіть шматок на кубики однакового розміру. Розжаримо в жаровні трохи олії, перед тим, як закладати в неї м'ясо слід переконатися, що посуд дійсно добре розігріта, інакше м'ясо не схопиться зовні моментально і почне віддавати свій сік під час обсмажування. Додайте в жаровні шматочки свинини і обсмажуйте їх до зарум'янювання близько 7 хвилин. До шматками свинини покладіть нарізану цибулю і додайте спеції, лавр. Через пару хвилин залийте вміст посуду 1 3/4 склянки води і залиште нудитися 45 хвилин. Поки м'ясо гаситься, обполосніть рисові зерна до чистої води, а після 45 хвилин висипте їх в посуд поверх м'яса, залийте 4 склянками води і, не перемішуючи, залиште гаситися близько 10 хвилин. Коли більша частина вологи вбереться, розріжте часникову головку навпіл і додайте її в центрі страви. Зробіть близько десятка отворів по всій площі рису, щоб дати вихід пару, зменшіть жар і готуйте все ще 15 хвилин.
Якщо ви не знаєте, як приготувати плов з свинини в мультиварці, але дуже хочете виконати всі вищеописані кроки з допомогою нехитрого девайса – простіше нічого й бути не може. Спершу всі інгредієнти обсмажують з допомогою режиму «Випічки», а після додавання першої порції рідини переключаються на «Варіння».
Як приготувати розсипчастий плов з свинини?
Трохи менш звичний рецепт цього плову з свинини, комбінує всі смаки і аромати, якими славиться східна кухня, і об'єднує їх разом в рамках приголомшливого плов зі свининою, приготувати який зможе навіть новачок кулінарної справи.
Інгредієнти: рис (довге зерно) - 4 ст.; морква - 510 г; цибуля - 440 г; свинина - 11 кг; рослинне масло - 210 мл; мелений коріандр - 1 ст. ложка; мелений кумін - 2 ч. ложки; куркума - 3/4 ч. ложки; барбарис (сушений) - 1/4 ст.; часникові головки - 1-2 шт.; гострий перець чилі (сушений) - 1 шт.; пір'я зеленої цибулі - 7-8 шт. Приготування Перед тим, як приготувати плов з свинини, саме м'ясо слід підготувати, очистивши від плівок і надлишків жиру. Обсмажте м'ясо у великій кількості олії до зарумянивая, а потім додайте до нього цибульні півкільця і спеції. Залийте все парою склянок води і залиште гаситися на 40 хвилин. По закінченні часу додайте терту моркву, залиште все ще на 5 хвилин, не перемішуючи. Всипте промитий рис і, знову не перемішуючи, залийте його водою так, щоб рідина піднімалася над зернами на сантиметр. Коли вода з поверхні випарується, розташуєте в рисі надрізану часникову голівку і перець чилі, проробіть з десяток отворів на поверхні і залиште все нудитися 15-20 хвилин.