Пожарські котлети – це не звичайні котлети , які ви можете подати до столу на будь-вечеря, а при потребі повторно розігріти, це блюдо ресторанного рівня, що вимагає максимальної уваги, як під час самого приготування, так і під час вибору інгредієнтів. Саме тому ми вирішили присвятити окремий матеріал того, як приготувати пожарські котлети по правильному і смачним рецептом.
Пожарські котлети - класичний дореволюційний рецепт
Котлети сім'ї тверських шинкарів пожарських в свій час були справжньою сенсацією, отримали широкий розголос, а після, забезпечили собі місце в списку класики російської кухні. Правда, непроста технологія приготування, вимагає від готує розвинених кулінарних вмінь, пізніше призвела до модифікації та спрощення класичного рецепту, який потім взагалі загубився серед десятків варіацій панірованих котлет. Ми постараємося відродити класичний рецепт пожарських котлет далі.
Інгредієнти: курятина - 860 р; хліб білий - 340 г; жирні вершки - 230 мл; вершкове масло - 195 г; оливкова олія - 35 мл Приготування До вибору м'яса для приготування котлет підійдіть з розумом, оскільки це базова складова страви, повністю визначає його смакові якості. В ідеалі купіть тушку домашньої курки і відокремте від неї філе і стегна. Отримана суміш червоного і білого м'яса, очищена від шкірки і плівок, ідеально підійде для приготування соковитих котлет.
Наріжте масло (150 г) дрібними кубиками і покладіть в морозильну камеру. Відміряйте 140 г хліба і відправте їх слідом за маслом. Залишився хліб залийте вершками і дайте набрякнути. Набряклий хлібний м'якуш, не віджимаючи, пропустіть через м'ясорубку разом з курятиною. Перемішайте фарш, приправити і з'єднайте з шматочками
крижаного олії. Вимішуйте курячий фарш подібно тесту, опрацьовуючи його пальцями, а потім кидаючи в миску з висоти. Залиште суміш в холодильнику на 15-20 хвилин. За цей час жир з курятини в суміші з вершковим маслом застигне, маса стане щільною і прекрасно підійде для ліплення котлет.
По закінченні часу підготуйте хлібну панірування. Натріть заморожений шматок хліба на некрупною тертці. Деякі воліють рецепт приготування пожарських котлет в сухариках, для яких хлібний м'якуш нарізають кубиками 5х5 мм Залишимо ці деталі на ваш розсуд, а самі перейдемо до формування і обжарке котлет. Змочіть руки в гарячій воді, візьміть порцію фаршу, сформуйте з неї котлетку, обваляйте в паніровці і обсмажте на суміші оливкової олії з вершковим до зарумянивая, після чого поставте всі дійти в розігрітій до 180 градусів духовці 7-10 хвилин.