Якщо ви любите курячі крильця, пропонуємо вам спробувати дуже оригінальні рецепти їх приготування в медово-соєвому соусі. Завдяки меду страва набуває приголомшливо апетитну скоринку і солодкуватий смак, а соєвий соус і спеції надають чудовий аромат і пікантність.
Одного разу приготувавши курячі крильця в медово-соєвому соусі, ви назавжди залишитеся серед шанувальників цього кулінарного шедевра. Набір компонентів маринаду можна варіювати за своїм смаком і бажанням, а використання солі можна виключити зовсім або додавати по мінімуму, так як соєвий соус досить солоний на смак.
Рецепт курячих крилець в медово-соєвому соусі в духовці
Інгредієнти: курячі крильця – 450 г; мед – 20 г; томатний соус або кетчуп – 20 г; діжонська гірчиця – 20 р; соєвий соус – 30 мл; перець чорний мелений – 7 г; перець червоний мелений – 5 г; сіль – за смаком. Приготування Курячі крильця гарненько промиваємо і обсушуємо за допомогою паперового рушника або серветок. Розрізаємо крила по суглобу на ланки і складаємо в миску.
Змішуємо рідкий або розтоплений мед з соєвим соусом, дижонской гірчицею і кетчупом, всипаємо чорний і червоний мелений перець, при необхідності сіль і перемішуємо. Заливаємо отриманим маринадом підготовлені оброблені крильця в мисці і забуваємо про них на одну годину.
Деко вистилаємо пергаментним папером або фольгою, промазаної маслом, і розкладаємо на ньому промариновані крильця. Визначаємо блюдо в духовій шафі, прогрітому до 195 градусів, на тридцять хвилин. Після закінчення часу рум'яні ароматні крильця готові.
Крильця в медово-соєвому соусі в мультиварці з кунжутом
Інгредієнти: курячі крильця – 950 г; рідкий мед – 35 г; соєвий соус – 100 мл; часник – 4 зубчики; спеції для курки – за смаком; кунжутне насіння – 60 г; рослинна олія – за смаком. Приготування Вимиті курячі крильця складаємо в будь-яку ємність і замочуємо в маринаді, приготованому шляхом змішування рідкого меду, соєвого соусу, очищеного і роздавленого часнику і спецій для курки. Визначаємо в холодильник на сім-вісім годин для маринування.
Після закінчення часу наливаємо у ємність мультиварки трохи олії і відправляємо туди промариновані курячі крильця. Зверху виливаємо маринад і налаштовуємо прилад на режим «Випічка» або «Смаження» і виставляємо час на півтори години. Під час приготування періодично відкриваємо кришку мультиварки і поливаємо блюдо утворилася рідиною. Так крильця виходять соковитими, з апетитною скоринкою. За п'ятнадцять хвилин до кінця приготування посипаємо блюдо кунжутним насінням.
Крильця в медово-соєвому соусі в рукаві
Інгредієнти: курячі крильця – 950 г; рідкий мед – 70 г; томатна паста 80 г; соєвий соус – 100 мл; лимон – 05 шт.; часник – 2-3 зубчики; перець чорний мелений – за смаком; спеції для курки – за смаком; рослинне масло – 120 мл Приготування Курячі крильця промиваємо і гарненько обсушуємо.
Змішуємо соєвий соус, рідкий мед, томатну пасту, сік половинки лимона і видавлений через прес часник, додаємо спеції для курки і чорний мелений перець. Отриманим маринадом заливаємо крильця, ретельно перемішуємо і залишаємо в холодильнику на п'ять-сім годин.
Потім перекладаємо промариновані крила в рукав для запікання, зав'язуємо з двох сторін, робимо зверху кілька проколів і укладаємо на деко. Визначаємо блюдо в прогріту до 195 градусів духовку на сорок хвилин.
Після закінчення часу дуже акуратно, щоб не обпектися, витягаємо з рукава готові ароматні курячі крильця і подаємо до столу.