Якщо у ваших краях свіжа риба залишається далеко не самим доступним продуктом, то приємною альтернативою може стати свіжоморожена тушка. При шокового заморожування риба не втрачає своїх властивостей, а тому в подальшому може бути успішно розморожена, зберігши свій смак і текстуру. У рецептах далі ми поговоримо про те, що можна приготувати з свіжомороженої скумбрії.
Суп з свіжомороженої скумбрії
Інгредієнти: філе скумбрії - 1 шт.; креветки королівські - 5 шт.; часникові зубки - 2 шт.; оливкова олія - 15 мл; томати у власному соку - 250 мл; рибний бульйон - 130 мл; солодкий перець - 90 р. Приготування Перці обпаліть на грилі і зніміть всю почорнілу шкірку. М'якоть наріжте соломкою і відкладіть в сторону. У сотейнику швидко обсмажте пюрированные часникові зубки на оливковій олії, поки ті не пустять аромат, залийте часник томатами і бульйоном, збийте всі разом блендером і доведіть до кипіння. У киплячу супову основу покладіть хвости креветок, попередньо очистивши їх, шматочки рибного філе без кісток і солодкий перець. Через 3 хвилини страва з свіжомороженої скумбрії буде готово.
Рулети з свіжомороженої скумбрії
Інгредієнти: вершкове масло - 55 г; борошно - 35 г; молоко - 240 мл; яйця - 4 шт.; пучок кропу; скумбрія - 530 г; цибуля ріпчаста - 35 г; майонез - 25 р. Приготування Поки духовка розігрівається до 230 градусів, накрийте деко пергаментом і приготуйте основу нашого рулету. Для основи збийте яйця з молоком, розтопленим маслом і борошном, додайте кріп і морську сіль, а потім перелийте все на деко. Запікайте основу 12-15 хвилин.
За цей час відварити очищену скумбрію, розберіть її на шматочки і змішайте з майонезом. У суміш додайте подрібнену ріпчасту цибулю, мелений перець і трохи солі. Викладіть начинку поверх гарячого укропного омлету, скрутіть закуску в рулет і дайте повністю охолонути.
Перед сервіровкою наріжте рулет на порції.
Котлети з свіжомороженої скумбрії
Інгредієнти: філе скумбрії - 540 г; яйце - 1 шт.; борошно - 115 г; зелень петрушки і базиліка - за смаком; ріпчаста цибуля - 45 г; часник - 2 зубки; сушений майоран - щіпка. Приготування Рибне філе перетворіть у фарш і змішайте з невеликими шматочками цибулі. У фарш додати яйце і борошно, доповніть його нарізаною зеленню і пюрированный часником, а потім сформуйте у котлетки і підрум'яньте під грилем або на розігрітому маслі.