Прекрасним бюджетним і смачним варіантом рибного меню буде минтай, пожаренный на сковороді. Цей сорт риби не доставляє при приготуванні зайвих клопотів господиням, і має гідний смак.
З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як приготувати минтай в клярі на сковороді. Для цього нам знадобиться філе рибки, яке за рахунок кляру виходить дуже соковитим і зберігає максимум корисних властивостей.
Як посмажити філе минтая в пивному клярі?
Інгредієнти: філе минтая – 550 г; сіль – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; рослинна рафінована олія; Для кляру:
яйця курячі – 2 шт.; світле пиво – 275 мл; спеції для риби – за смаком; пшеничне борошно – приблизно 220 м; сіль – за смаком. Приготування Філе минтая при необхідності розморожуємо, промиваємо, хорошенечко обсушуємо паперовими рушниками і ріжемо на шматочки потрібного розміру і форми. Кожен скибочку присипаємо меленої сумішшю перців і сіллю.
Щоб приготувати кляр, змішуємо яєчний жовток, світле пиво і пшеничне борошно. Потім збиваємо білок з дрібкою солі до щільної піни і вводимо акуратними рухами в борошняну суміш.
Потім кожен шматочок філе минтая спочатку в борошні, а потім у готову пивному клярі і викладаємо на прогріту сковороду з рослинним маслом. Смажимо до красивого, апетитного підрум'янення з усіх боків.
Минтай в клярі, смажена на сковороді - рецепт
Інгредієнти: філе минтая – 450 г; лимонний сік – 35 мл; мелений коріандр – 17 г; паприка суха мелена – 17 г; сіль – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; рослинна рафінована олія; Для кляру:
яйця курячі – 3 шт.; вершки або жирне молоко – 200 мл; пшеничне борошно – 200 г; сіль – за смаком. Приготування Філе минтая промиваємо і просушуємо. Потім ріжемо на шматочки потрібного розміру, приправляємо сіллю, перцем, меленою паприкою і коріандром, поливаємо лимонним соком, перемішуємо і витримуємо двадцять п'ять хвилин.
Яйця збиваємо з сіллю за допомогою міксера або віночка, вливаємо вершки або молоко і перемішуємо. Потім, потроху підсипаючи борошно, заводимо кляр, консистенція якого буде схожа з тестом на оладки. Маса повинна бути однорідною і не містити борошняних грудочок.
Промариновані шматочки минтая занурюємо в приготоване тісто і покласти на сковороду з розпеченим рослинним маслом. Коли рибка стане рум'яною з двох сторін, виймаємо її на тарілку.