Вернуться назад Распечатать

Минтай в клярі на сковороді

Минтай в клярі на сковороді
Прекрасним бюджетним і смачним варіантом рибного меню буде минтай, пожаренный на сковороді. Цей сорт риби не доставляє при приготуванні зайвих клопотів господиням, і має гідний смак.
З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як приготувати минтай в клярі на сковороді. Для цього нам знадобиться філе рибки, яке за рахунок кляру виходить дуже соковитим і зберігає максимум корисних властивостей.

Як посмажити філе минтая в пивному клярі?


Інгредієнти:

  • філе минтая – 550 г;

  • сіль – за смаком;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • рослинна рафінована олія;


  • Для кляру:

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • світле пиво – 275 мл;

  • спеції для риби – за смаком;

  • пшеничне борошно – приблизно 220 м;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Філе минтая при необхідності розморожуємо, промиваємо, хорошенечко обсушуємо паперовими рушниками і ріжемо на шматочки потрібного розміру і форми. Кожен скибочку присипаємо меленої сумішшю перців і сіллю.
    Щоб приготувати кляр, змішуємо яєчний жовток, світле пиво і пшеничне борошно. Потім збиваємо білок з дрібкою солі до щільної піни і вводимо акуратними рухами в борошняну суміш.
    Потім кожен шматочок філе минтая спочатку в борошні, а потім у готову пивному клярі і викладаємо на прогріту сковороду з рослинним маслом. Смажимо до красивого, апетитного підрум'янення з усіх боків.

    Минтай в клярі, смажена на сковороді - рецепт


    Інгредієнти:

  • філе минтая – 450 г;

  • лимонний сік – 35 мл;

  • мелений коріандр – 17 г;

  • паприка суха мелена – 17 г;

  • сіль – за смаком;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • рослинна рафінована олія;


  • Для кляру:

  • яйця курячі – 3 шт.;

  • вершки або жирне молоко – 200 мл;

  • пшеничне борошно – 200 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Минтай в клярі на сковороді

    Філе минтая промиваємо і просушуємо. Потім ріжемо на шматочки потрібного розміру, приправляємо сіллю, перцем, меленою паприкою і коріандром, поливаємо лимонним соком, перемішуємо і витримуємо двадцять п'ять хвилин.
    Яйця збиваємо з сіллю за допомогою міксера або віночка, вливаємо вершки або молоко і перемішуємо. Потім, потроху підсипаючи борошно, заводимо кляр, консистенція якого буде схожа з тестом на оладки. Маса повинна бути однорідною і не містити борошняних грудочок.
    Промариновані шматочки минтая занурюємо в приготоване тісто і покласти на сковороду з розпеченим рослинним маслом. Коли рибка стане рум'яною з двох сторін, виймаємо її на тарілку.