Риба не тільки корисна, але і якщо її правильно приготувати, виходить неймовірно смачною! У ній міститься багато фосфору і мікроелементів, необхідних для зміцнення кісток. Якщо ви вже втомилися від смаженого і печеної варіанти – спробуйте зробити рибу, тушкований в сметані, яка здивує всіх гостей своєю ніжністю, божественним ароматом і неодмінно сподобається всім присутнім.
Рецепт тушкованої риби в сметані
Інгредієнти: філе морської риби – 700 г; цибулина – 2 шт.; сметана нежирна – 4 ст. ложки; лимон – 05 шт.; масло рослинне – 40 мл; спеції ; зелень – за смаком. Приготування Для приготування риби тушкованої в сметані, беремо філе, добре промиваємо його і обсушуємо рушником. Тепер нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо в глибоку ємність, підсолюємо і перчимо за смаком. Морква обробляємо, шаткуємо соломкою на тертці, а цибулю чистимо і розрізаємо тонкими півкільцями. Пасеруємо овочі на середньому вогні 5 хвилин, налив невелику кількість масла. У ковшичек з водою, кладемо сметану, приправи і розмішуємо до однорідності. Рибні шматочки злегка обсмажуємо з усіх боків, а зверху викладаємо овочі і заливаємо сметанним соусом. Ставимо посуд з рибою на середній вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо 30 хвилин. Перед подачею на стіл прикрашаємо тушковану рибу з цибулею та сметаною свіжою зеленню. Як гарнір чудово підійде відварний картопля, рис або овочеве рагу .
Риба тушкована в сметані в мультиварці
Інгредієнти: філе тріски – 1 кг; морква – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; спеції; майонез – 1 ст. ложка сметана – 2 ст. ложки. Приготування Рибу чистимо, потрошимо, відрізаємо голову, хвіст і плавники. Далі акуратно розділяємо її на філе і нарізаємо
порційними шматочками. Моркву і ріпчасту цибулю обробляємо і обполіскуємо. Потім шаткуємо цибульку півкільцями, а моркву – кружальцями, але не дуже товстими. У мультиварочную чашу наливаємо соняшникова масло, кладемо підготовлену рибу і накриваємо шаром овочів, приправляючи спеціями. Сметану змішуємо з майонезом і промазуємо все отриманою сумішшю. В меню приладу вибираємо програму «Гасіння», закриваємо кришку і натискаємо кнопку «Старт». Процес приготування займає приблизно 50 хвилин, а потім дістаємо готове блюдо, прикрашаємо рубаною зеленню і подаємо на стіл. Як гарнір чудово підійде відварний картопля, рис з овочами або рагу.