Вернуться назад Распечатать

Мідії в вершково-часниковому соусі з сиром

Мідії в вершково-часниковому соусі з сиром
Зараз ми порадуємо любителів морепродуктів і розповімо про приготування мідій в вершково-часниковому соусі. Дане блюдо виходить просто неймовірно смачним і ситним, а готується дуже швидко і легко.

Мідії в вершково-часниковому соусі – рецепт


Інгредієнти:

  • свіжоморожені мідії – 400 г;

  • вершки – 120 мл;

  • тертий твердий сир – 50 г;

  • оливкова олія – 20 мл;

  • масло вершкове 73% жирності – 25 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • свіжий базилік;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • суміш італійських трав;

  • сіль морська;

  • перець чорний мелений.


  • Приготування
    В розігріте оливкове масло додаємо шматочок вершкового масла й обсмажуємо в цій суміші подрібнену цибулю до приємного золотистого кольору. Розморожені природним шляхом мідії, промиваємо й обсушуємо паперовими серветками. Викладаємо їх до цибулі, підсолюємо, перчимо і обсмажуємо близько 5 хвилин. Потім поміщаємо їх у вогнетривку ємність. У сковороду вливаємо вершки, додаємо тертий сир, подрібнений часник і базилік. Доводимо масу до кипіння і трохи выпариваем, проваріть 2 хвилини. Соус повинен трохи загуснути. Заливаємо їм мідії і відправляємо в добре нагріту духовку на чверть години. Ось і все, мідії в вершково-часниковому соусі готові!

    Паста з мідіями в вершково-часниковому соусі


    Інгредієнти:

  • заморожені мідії – 05 кг;

  • відварені спагетті – 400 р;

  • вершки – 250 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • помідори – 2 шт.;

  • сушений мелений базилік – 1 ч. ложка;

  • сушена петрушка – 1 ст. ложка;

  • тертий твердий сир – 40 г;

  • олія рослинна;

  • сіль морська;

  • перець червоний мелений.


  • Приготування
    Розморожені мідії витягуємо з упаковки і кілька разів гарненько промиваємо, щоб не допустити залишків піску або дрібних камінчиків. Помідори очищаємо від шкірки
    Мідії в вершково-часниковому соусі з сиром
    (щоб зробити це було легше, обдаємо їх попередньо окропом) і трьом на тертці м'якоть. Подрібнюємо часник. Викладаємо мідії на сковороду з маслом і тушкуємо їх близько 7 хвилин, іноді помішуючи. Додаємо приготоване раніше томатне пюре, подрібнений часник, сіль, спеції і, помішуючи тушкуємо їх ще хвилини 3. Потім вливаємо вершки і після закипання проварюємо соус ще хвилинки 3. Все, тепер мідії в вершково-часниковому соусі на сковороді готові. Додаємо до них відварені спагетті, перемішуємо і тушкуємо ще близько 1 хвилини. Накриваємо сковороду кришкою і даємо страві постояти ще хвилини 2-3. Після цього розкладаємо пасту з мідіями по тарілках, посипаємо сиром і, як тільки він розтане, відразу ж приступаємо до їжі. Приємного апетиту!