Зараз ми порадуємо любителів морепродуктів і розповімо про приготування мідій в вершково-часниковому соусі. Дане блюдо виходить просто неймовірно смачним і ситним, а готується дуже швидко і легко.
Мідії в вершково-часниковому соусі – рецепт
Інгредієнти: свіжоморожені мідії – 400 г; вершки – 120 мл; тертий твердий сир – 50 г; оливкова олія – 20 мл; масло вершкове 73% жирності – 25 г; цибуля – 1 шт.; свіжий базилік; часник – 3-4 зубчики; суміш італійських трав; сіль морська; перець чорний мелений. Приготування В розігріте оливкове масло додаємо шматочок вершкового масла й обсмажуємо в цій суміші подрібнену цибулю до приємного золотистого кольору. Розморожені природним шляхом мідії, промиваємо й обсушуємо паперовими серветками. Викладаємо їх до цибулі, підсолюємо, перчимо і обсмажуємо близько 5 хвилин. Потім поміщаємо їх у вогнетривку ємність. У сковороду вливаємо вершки, додаємо тертий сир, подрібнений часник і базилік. Доводимо масу до кипіння і трохи выпариваем, проваріть 2 хвилини. Соус повинен трохи загуснути. Заливаємо їм мідії і відправляємо в добре нагріту духовку на чверть години. Ось і все, мідії в вершково-часниковому соусі готові!
Паста з мідіями в вершково-часниковому соусі
Інгредієнти: заморожені мідії – 05 кг; відварені спагетті – 400 р; вершки – 250 г; часник – 2 зубчики; помідори – 2 шт.; сушений мелений базилік – 1 ч. ложка; сушена петрушка – 1 ст. ложка; тертий твердий сир – 40 г; олія рослинна; сіль морська; перець червоний мелений. Приготування Розморожені мідії витягуємо з упаковки і кілька разів гарненько промиваємо, щоб не допустити залишків піску або дрібних камінчиків. Помідори очищаємо від шкірки
(щоб зробити це було легше, обдаємо їх попередньо окропом) і трьом на тертці м'якоть. Подрібнюємо часник. Викладаємо мідії на сковороду з маслом і тушкуємо їх близько 7 хвилин, іноді помішуючи. Додаємо приготоване раніше томатне пюре, подрібнений часник, сіль, спеції і, помішуючи тушкуємо їх ще хвилини 3. Потім вливаємо вершки і після закипання проварюємо соус ще хвилинки 3. Все, тепер мідії в вершково-часниковому соусі на сковороді готові. Додаємо до них відварені спагетті, перемішуємо і тушкуємо ще близько 1 хвилини. Накриваємо сковороду кришкою і даємо страві постояти ще хвилини 2-3. Після цього розкладаємо пасту з мідіями по тарілках, посипаємо сиром і, як тільки він розтане, відразу ж приступаємо до їжі. Приємного апетиту!