Вернуться назад Распечатать

Креветки в часниковому соусі

Креветки в часниковому соусі
Морепродукти – це корисна білкова їжа, вишукана і дозволяє втілювати різноманітні кулінарні фантазії. У наші дні магазини пропонують досить широкий вибір морепродуктів, серед яких перше місце по популярності і доступності займають креветки.

Закуска - креветки в часниковому соусі


Інгредієнти:

  • креветки – 1 кг;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • лимон – 1 шт.;

  • коньяк – 40-50 мл;

  • перець чорний горошком – 10-12 шт.;

  • часник – 4 зубчики;

  • олія без запаху рослинне – 30 мл


  • Приготування
    Щоб приготувати креветки смажені в часниковому соусі, знадобиться спершу замаринувати їх, перед цим, звичайно, розморозивши. Креветки розморожуємо або в холодній солоній воді, або при кімнатній температурі. Щоб приготувати маринад, розтираємо в ступці сіль і перець, додаємо часник, лимонний сік і коньяк. Якщо коньяку немає, можна використати бренді або віскі, якісна горілка теж підійде, але без добавок. Креветки укладаємо в емальовану або скляну ємність, заливаємо маринадом і чекаємо деякий час (від півгодини до 2 годин). Залишається найпростіше. Прогріваємо до легкого димку масло, швидко обсмажуємо креветки – не більше 4 хвилин.
    Як бачите, приготувати креветки в часниковому соусі під силу навіть тим, хто майже не буває на кухні і слабо розбирається в кулінарії. Любителі східної кухні можуть готувати інакше. Якщо замінити алкоголь соєвим соусом, вийдуть пікантні креветки в соєво-часниковому соусі. Інші інгредієнти такі ж, так і процес не змінюється.
    Ніжні креветки
    Можна модифікувати рецепт і приготувати креветки у вершковому часниковому соусі. Вийде дуже ніжне на смак блюдо, яке чудово підійде до вареної рісу або картоплі.
    Інгредієнти:

  • креветки – 05 кг;

  • перець духмяний свіжозмелену – на кінчику ложки;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • сіль – 1 щіпка;

  • олія оливкова – 30 мл;

  • вершки не нижче 20% жирності – 150 мл.


  • Приготування
    Креветки розморозимо і дамо добре стекти воді (можна обсушити паперовим рушником). Масло прогреем як слід – щоб з'явився легкий димок і від сковороди йшов відчутний жар.
    Креветки в часниковому соусі
    На середньому вогні смажимо креветки, постійно струшуючи сковороду протягом близько 3-35 хвилин. Готуємо соус: розтираємо в кашку часник з сіллю і перцем, змішуємо з вершками. Заливаємо соусом креветки і прогріваємо на повільному вогні не більше хвилини. Щоб зробити соус ніжніше, приготуйте заздалегідь – поки розморожуються креветки, а потім процідіть через ситечко або складену вдвічі марлю.
    Любителі гострої їжі можуть порадувати себе, приготувавши ще один варіант цього чудового блюда – креветки в томатно-часниковому соусі. Готуємо так само, тільки вершки замінюємо томатною пастою – на 05 кг креветок потрібно 4 ст. ложки томату і 100 мл води.