Вернуться назад Распечатать

Кукурудза на мангалі

Кукурудза на мангалі
Ніхто не сперечається з тим, що кращою компанією качану кукурудзи може стати вершкове масло і гарна дрібку солі, але ми маємо намір вийти за рамки звичних кулінарних пристрастей і приготувати кукурудзу на відкритому вогні, за рецептами, які вам до цих пір не доводилося куштувати.

Кукурудза на мангалі – рецепт


Інгредієнти:

  • кукурудзяні качани - 6 шт.;

  • вершкове масло - 45 г;

  • майонез - 235 мл;

  • жменя зелені петрушки;

  • сушений часник, паприка - 1 ч. ложка;

  • тертий пармезан - 45 г;

  • бекон - 6 смужок;

  • часточки лайма для подачі.


  • Приготування
    Обсмажте Бекон до хрускоту і розламайте в крихту. Кукурудзяні качани очистіть від листя і змастіть вершковим маслом. Готуйте кукурудзу над вугіллям 4-6 хвилин, перевертаючи качан на іншу сторону кожні дві хвилини. Майонез з'єднайте з прянощами і зеленню, змастіть отриманим соусом готову кукурудзу, обваляйте її в тертому пармезані і обсмажені беконі, а потім подавайте до столу з часточками лайма.

    Кукурудза на мангалі у фользі


    Інгредієнти:

  • кукурудзяні качани - 10 шт.;

  • гострий перець чилі - за смаком

  • часник - 1 зубок;

  • жменя зелені петрушки;

  • мелений кумін - 1/2 ч. ложки;

  • сметана - 55 мл;

  • майонез - 35 мл;

  • сік половинки лайма;

  • тертий сир - 35 р.


  • Приготування
    Перед тим, як смажити кукурудзу на мангалі, замочіть качани разом з листям в холодній воді мінімум на годину. Надалі це убереже кукурудзу від швидкого згоряння під дією сильного жару, а листя можна буде зв'язати разом і використовувати як подобу ручки, полегшує поїдання.
    Всі інгредієнти, крім самої кукурудзи, покладіть в чашу високошвидкісного блендера і збийте в однорідний і густий соус.
    Покладіть качани прямо з листям на гриль і, повертаючи їх кожну хвилину, дочекайтеся появи аромату смаженої кукурудзи (час смаження може змінюватись в залежності від сили жару вугілля). Зніміть листя, змастіть качан соусом і оберніть фольгою, після чого потримайте над вогнем ще пару хвилин.
    Кукурудза на мангалі

    Як запекти кукурудзу в пиві на мангалі?


    Інгредієнти:

  • світле пиво - 680 мл;

  • кукурудзяні качани - 6 шт.;

  • вершкове масло - 45 р.


  • Приготування
    Прибравши з качанів листя, опустіть їх в ємність з пивом і залиште на годину. По закінченні часу покладіть кукурудзу в мікрохвильовку на 3-4 хвилини, щоб зайва волога швидше пішла, а потім додайте качани на грилі і смажте ще 3-5 хвилин. Полийте кукурудзу розтопленим маслом перед сервіруванням, а також здобріть щедрою пучкою морської солі.