Ніхто не сперечається з тим, що кращою компанією качану кукурудзи може стати вершкове масло і гарна дрібку солі, але ми маємо намір вийти за рамки звичних кулінарних пристрастей і приготувати кукурудзу на відкритому вогні, за рецептами, які вам до цих пір не доводилося куштувати.
Кукурудза на мангалі – рецепт
Інгредієнти: кукурудзяні качани - 6 шт.; вершкове масло - 45 г; майонез - 235 мл; жменя зелені петрушки; сушений часник, паприка - 1 ч. ложка; тертий пармезан - 45 г; бекон - 6 смужок; часточки лайма для подачі. Приготування Обсмажте Бекон до хрускоту і розламайте в крихту. Кукурудзяні качани очистіть від листя і змастіть вершковим маслом. Готуйте кукурудзу над вугіллям 4-6 хвилин, перевертаючи качан на іншу сторону кожні дві хвилини. Майонез з'єднайте з прянощами і зеленню, змастіть отриманим соусом готову кукурудзу, обваляйте її в тертому пармезані і обсмажені беконі, а потім подавайте до столу з часточками лайма.
Кукурудза на мангалі у фользі
Інгредієнти: кукурудзяні качани - 10 шт.; гострий перець чилі - за смаком часник - 1 зубок; жменя зелені петрушки; мелений кумін - 1/2 ч. ложки; сметана - 55 мл; майонез - 35 мл; сік половинки лайма; тертий сир - 35 р. Приготування Перед тим, як смажити кукурудзу на мангалі, замочіть качани разом з листям в холодній воді мінімум на годину. Надалі це убереже кукурудзу від швидкого згоряння під дією сильного жару, а листя можна буде зв'язати разом і використовувати як подобу ручки, полегшує поїдання.
Всі інгредієнти, крім самої кукурудзи, покладіть в чашу високошвидкісного блендера і збийте в однорідний і густий соус.
Покладіть качани прямо з листям на гриль і, повертаючи їх кожну хвилину, дочекайтеся появи аромату смаженої кукурудзи (час смаження може змінюватись в залежності від сили жару вугілля). Зніміть листя, змастіть качан соусом і оберніть фольгою, після чого потримайте над вогнем ще пару хвилин.
Як запекти кукурудзу в пиві на мангалі?
Інгредієнти: світле пиво - 680 мл; кукурудзяні качани - 6 шт.; вершкове масло - 45 р. Приготування Прибравши з качанів листя, опустіть їх в ємність з пивом і залиште на годину. По закінченні часу покладіть кукурудзу в мікрохвильовку на 3-4 хвилини, щоб зайва волога швидше пішла, а потім додайте качани на грилі і смажте ще 3-5 хвилин. Полийте кукурудзу розтопленим маслом перед сервіруванням, а також здобріть щедрою пучкою морської солі.