Кукурудза – єдиний у світі продукт, службовець джерелом золота для організму людини. Вживали цей злак в їжу індіанці відрізнялися міцним здоров'ям і довголіттям, так що і нам буде дуже корисно кілька разів на тиждень включити в меню смажену кукурудзу.
Для початку визначимося, які качани варто вибирати. Зверніть увагу:
волоски – рильця на качанах не пересушені, жорсткі, а м'які, шовковисті; листя не сухі і жовтувато-коричневі, а зелені, м'які; зріз качана не засох, на ньому немає слідів розмочування, він приємно прохолодний і свіжий; якщо відігнути лист, зерна світло-жовті, щільні, пружні, не сухі, темно-жовті, між ними немає зазорів. Смажимо в листі Багато варять цей чудовий злак, але набагато простіше готується кукурудза на грилі, наведемо рецепт із серії «простіше не буває». Розповімо, як приготувати кукурудзу в качанах на грилі.
Інгредієнти: качани кукурудзи – 4-6 шт.; сіль – 2 щіпки; перець свіжозмелену чорний – за смаком; масло вершкове – 40-60 р. Приготування Щоб наш гарнір був соковитим і ніжним на смак, знімаємо з качанів по 1-2 верхніх листків і кладемо їх в глибокий посуд. Заливаємо водою і чекаємо 20 хвилин. Далі потрібно трохи вправності: обережно, щоб не відокремити, відгинаємо листя вниз, обираем волоски. Розм'якшене масло змішуємо з сіллю і перцем і наносимо на кукурудзу цю суміш за допомогою силіконової кисті. Далі також акуратно пригибаем листя назад до початку і фіксуємо за допомогою кухарської шпагату. Укладаємо качани на прогрітий гриль і готуємо за 4-5 хвилин на кожній з 4 сторін, обережно (гаряче!) перевертаючи. Через 20-25 хвилин кукурудза на грилі готова. Видаляємо листя і сервіруємо з м'ясом, салатами або «зеленим» маслом.
Не менш легко готується кукурудза на грилі у фользі. Цей спосіб застосовують, коли кукурудза куплена без листя або їх не вдалося зняти акуратно. Такий гарнір виходить також соковитим і дуже приємним, як і кукурудза на грилі в листі, розповімо, як приготувати це блюдо.
Кукурудза у фользі Інгредієнти: оливкова олія холодного віджиму – 30 мл; свіжозмелену запашний і білий перець – за смаком; часник – 1 зубчик (за бажанням); сіль – 1 щіпка; кукурудза – 4-5 качанів. Приготування Підготуємо 4-5 аркушів фольги такого розміру, щоб качан можна було обернути двічі. Очищені від листя і волосків качани опустимо в холодну воду на півгодини або близько того. Обсушим їх. Часник з сіллю і перцем розітремо в ступці до однорідної кашки, заллємо маслом, через півгодини процідимо. Цим маслом добре змастимо і фольгу і качани. Укладемо кожен качан на свій лист і звернемо зразок цукерки або просто акуратних пакунків. Смажимо кукурудзу на грилі протягом 20-25 хвилин, кожні 5-6 хвилин перевертаємо і стежимо, щоб фольга не порвалася. Акуратно розкриваємо фольгу і сервіруємо.