Вернуться назад Распечатать

Паста з креветками в вершково-часниковому соусі

Паста з креветками в вершково-часниковому соусі
Чудовою ідеєю для ситного, швидкого і не банального вечері вихідного дня може стати паста з креветками в вершково-часниковому соусі.

Паста з креветками у вершковому соусі – рецепт


Інгредієнти:
Для пасти:

  • паста фетучіні - 240 г;

  • вершкове масло - 45 г;

  • часник - 2 зубки;

  • борошно - 15 г;

  • молоко - 295 мл;

  • сушений чебрець, орегано - по 1/2 ч. ложки;

  • вершки - 65 мл;

  • жменю тертого пармезану;

  • зелень петрушки для сервірування.


  • Для креветок:

  • очищені хвости креветок - 490 г;

  • оливкова олія - 25 мл;

  • часник - 2 зубки.


  • Приготування
    Першим ділом швидко обсмажте креветочні хвости на підігрітому з розчавленими часниковими зубками оливковій олії. Як тільки м'ясо ракоподібних стане рожевим – готово.
    Поставте пасту варитися, а самі беріться за соус. Для приготування соусу розпустіть масло на сковороді і з'єднайте його з борошном і пюрированными часниковими зубками. Через хвилину всипте сушені трави, залийте вершками і дайте соусу побурлить ще з хвилину. Додайте добру жменю пармезану в соус, дочекайтеся його повного розплавлення і змішайте соус з пастою. Виклавши страву на тарілку, доповніть його креветками і зеленню петрушки.

    Запечена паста фарфалле у вершковому соусі з креветками


    Інгредієнти:

  • креветки - 480 м;

  • оливкова олія - 25 мл;

  • фарфалле - 230 г;

  • томати у власному соку - 310 г;

  • жменю тертого пармезану і моцарелли;

  • вершкове масло - 35 г;

  • часник - 4 зубки;

  • борошно - 10 г;

  • молоко - 180 мл;

  • вершковий сир - 30 р.


  • Приготування
    Поки паста вариться, обсмажте креветочні хвости на оливковій олії і займіться соусом. Для останнього підрум'яньте борошно на вершковому маслі, розведіть молоком, додайте пюрированный часник і вершковий сир. Як тільки соус загусне, додайте до нього шматочки помідорів, половину сиру і всипте відварену пасту. Змішайте пасту з креветками, викладіть у форму і посипте сиром, що залишився. Готуйте страву в розігрітій до 175 градусів духовці 7-10 хвилин.

    Паста з креветками в часниковому соусі

    Паста з креветками в вершково-часниковому соусі

    Інгредієнти:

  • паста - 240 г;

  • часник - 3 зубки;

  • вершкове масло - 55 г;

  • курячий бульйон - 390 мл;

  • вершки - 95 мл;

  • половинка лимона;

  • листя базиліка - 10-15 шт.;

  • жменю тертого пармезану;

  • варені креветки - 10-15 шт.


  • Приготування
    Щоб приготувати соус для пасти з креветками припустіть часник на вершковому маслі, посипте його борошном і залийте сумішшю вершків і бульйону. Додайте в соус лимонний сік, тертий сир і базилік, як тільки соус загусне, з'єднайте його з відвареної пастою і креветками.