Чудовою ідеєю для ситного, швидкого і не банального вечері вихідного дня може стати паста з креветками в вершково-часниковому соусі.
Паста з креветками у вершковому соусі – рецепт
Інгредієнти: Для пасти:
паста фетучіні - 240 г; вершкове масло - 45 г; часник - 2 зубки; борошно - 15 г; молоко - 295 мл; сушений чебрець, орегано - по 1/2 ч. ложки; вершки - 65 мл; жменю тертого пармезану; зелень петрушки для сервірування. Для креветок:
очищені хвости креветок - 490 г; оливкова олія - 25 мл; часник - 2 зубки. Приготування Першим ділом швидко обсмажте креветочні хвости на підігрітому з розчавленими часниковими зубками оливковій олії. Як тільки м'ясо ракоподібних стане рожевим – готово.
Поставте пасту варитися, а самі беріться за соус. Для приготування соусу розпустіть масло на сковороді і з'єднайте його з борошном і пюрированными часниковими зубками. Через хвилину всипте сушені трави, залийте вершками і дайте соусу побурлить ще з хвилину. Додайте добру жменю пармезану в соус, дочекайтеся його повного розплавлення і змішайте соус з пастою. Виклавши страву на тарілку, доповніть його креветками і зеленню петрушки.
Запечена паста фарфалле у вершковому соусі з креветками
Інгредієнти: креветки - 480 м; оливкова олія - 25 мл; фарфалле - 230 г; томати у власному соку - 310 г; жменю тертого пармезану і моцарелли; вершкове масло - 35 г; часник - 4 зубки; борошно - 10 г; молоко - 180 мл; вершковий сир - 30 р. Приготування Поки паста вариться, обсмажте креветочні хвости на оливковій олії і займіться соусом. Для останнього підрум'яньте борошно на вершковому маслі, розведіть молоком, додайте пюрированный часник і вершковий сир. Як тільки соус загусне, додайте до нього шматочки помідорів, половину сиру і всипте відварену пасту. Змішайте пасту з креветками, викладіть у форму і посипте сиром, що залишився. Готуйте страву в розігрітій до 175 градусів духовці 7-10 хвилин.
Паста з креветками в часниковому соусі
Інгредієнти: паста - 240 г; часник - 3 зубки; вершкове масло - 55 г; курячий бульйон - 390 мл; вершки - 95 мл; половинка лимона; листя базиліка - 10-15 шт.; жменю тертого пармезану; варені креветки - 10-15 шт. Приготування Щоб приготувати соус для пасти з креветками припустіть часник на вершковому маслі, посипте його борошном і залийте сумішшю вершків і бульйону. Додайте в соус лимонний сік, тертий сир і базилік, як тільки соус загусне, з'єднайте його з відвареної пастою і креветками.