Пропонуємо поповнити вашу кулінарну скарбничку рецептами приготування карбонара з беконом. Спробувавши це приголомшливе блюдо, ви назавжди залишитеся в числі його вірних шанувальників.
Як приготувати карбонару з беконом і вершками?
Інгредієнти: спагетті – 280 м; бекон – 100 г; свіжі яєчні жовтки – 3 шт.; сир пармезан – 70 г; вершкове масло – 25 г; вершки 20 % – 180 мл; часник – 2 зубчики; червоний цибуля – 1 шт.; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Першим ділом наллємо в каструлю фільтровану воду, подогреем до кипіння, посолити і відваримо в ній спагеті до стану al dente». Для цього зливаємо макарони на друшляк на хвилину раніше, ніж того вимагає інструкція по їх приготуванню.
Поки варяться макарони, нарізаємо бекон тонкими пластинами або соломкою, часник і червоний цибулю чистимо, дрібно рубаємо і підрум'янюємо все на розтопленому вершковому маслі.
У мисці змішуємо жовтки з вершками і натертим пармезаном, приправляємо сіллю і щедро меленим чорним перцем.
Змішуємо готові гарячі макарони з обсмаженням і вершковим соусом і відразу ж подаємо до столу, трохи присипавши зверху пармезаном і перцем.
Паста карбонара з грибами і беконом - рецепт
Інгредієнти: спагетті – 380 г; бекон – 280 м; печериці – 200 г; вершки 20 % – 280 мл; сир пармезан – 110 г; часник – 1-2 зубчики; мелений чорний перець – за смаком; оливкова олія – 35 мл; сіль – за смаком. Приготування У великій кількості води, відварюємо спагетті до стану «аль денте». Не забуваємо воду посолити.
На прогріту сковороду з оливковою олією кладемо нарубаний часник, а через хвилинку закладаємо вимиті і нарізані гриби і подрібнений бекон. Смажимо до випарювання рідини і легкого підрум'янення. Потім вливаємо вершки і, як тільки вони почнуть закипати, кидаємо пропущений через тертку пармезан. Перемішуємо, вимикаємо вогонь, з'єднуємо соус з гарячими макаронами і відразу ж подаємо до столу.
Карбонара з беконом і куркою
Інгредієнти: спагетті – 380 г; бекон – 140 г; куряча грудка – 320 г; свіжі яєчні жовтки – 4 шт.; вершки – 380 мл; сир пармезан – 120 г; вершкове масло – 50 г; часник – 1 зубчик; ріпчаста цибуля – 1 шт.; сушена петрушка – 5 р; сушений базилік – 5 г; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Першим ділом відваримо курячу грудку до повної готовності і наріжемо кубиками середнього розміру.
У великій кількості підсоленої води відварюємо спагетті до напівготовності.
На великій глибокій сковорідці спочатку обсмажуємо бекон до рум'яності і перекладаємо його на тарілку. До утворився жиру додаємо вершкове масло і підрум'янюємо дрібно нарізаний лук і часник. Сюди ж викладаємо
куряче м'ясо і теж злегка обсмажуємо.
Тепер повертаємо в сковороду бекон, викладаємо ще гарячі макарони і заливаємо все соусом. Для його приготування змішуємо вершки з жовтками, натертим пармезаном, сіллю, меленим перцем і сушеної петрушкою і базиліком.
Перемішуємо вміст сковороди і протушиваем три-п'ять хвилин. За цей час спагетті стануть м'якше, а соус загусне.
Подаємо блюдо гарячим, як кажуть, з пилу з жару. Приємного апетиту!