Вернуться назад Распечатать

Як приготувати пасту карбонара в домашніх умовах?

Як приготувати пасту карбонара в домашніх умовах?
Карбонару можна назвати одним з базових класичних рецептів пасти, що необхідно знати кожному захопленому кулінару. Єдина заковика полягає лише в тому, що як і будь-який базовий класичний рецепт, карбонара пережила безліч модифікацій за роки свого існування і деяким з них ми приділимо увагу в цьому матеріалі.

Як правильно приготувати пасту карбонара?


Почнемо з базового рецепту, основа соусу для якого включає в свій склад яйця, бекон і трохи тертого пармезану.
Інгредієнти:

  • спагетті - 150 г;

  • бекон - 4 скибочки;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • жменю тертого пармезану;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати пасту карбонара в домашніх умовах, необхідно відварити саму пасту, в нашому випадку – спагетті. Поки паста вариться, яйця з'єднайте з тертим пармезаном. Скибочки бекону підрум'яньте, перекладіть на паперові рушники, злийте надлишки жиру, а на парі залишилися в сковороді столових ложках обсмажте роздавлені часникові зубки близько хвилини. Приберіть часник, з'єднайте відварену пасту з ароматним маслом прямо на сковороді. Швидко працюючи віночком, влийте до яєчної суміші півсклянки гарячої води, що залишилася після варіння спагетті. Залийте отриманою сумішшю вміст сковороди і перемішайте. Додайте петрушку і рум'яні шматочки бекону.

    Як приготувати карбонару з вершками і беконом?


    Зовсім не традиційна, але дуже полюбилася багатьом варіація карбонари включає в свій склад ще і вершки. На виході отримуємо італійську карбонару з присмаком французького бешамеля .
    Інгредієнти:

  • спагетті - 480 м;

  • вершки - 395 мл;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • бекон - 240 г;

  • тертий пармезан - 270 р.


  • Приготування
    Якщо ви не знаєте, як приготувати пасту карбонара будинку з вершками, то спершу поставте варитися спагетті, а вже потім
    Як приготувати пасту карбонара в домашніх умовах?
    беріться за соус, основу якого становить обсмажений до хрускоту бекон. Як тільки шматочки схопляться рум'янцем, злийте надлишки жиру і додайте густі вершки. Дайте соусу закипіти і доповніть його парою яєчних жовтків, при цьому інтенсивно збиваючи соус віночком, щоб жовток не згорнувся. Всипте сир, дайте шматочках розійтися в соусі і з'єднайте всі з вареними спагетті.
    Після того, як ви приготуєте цей соус для пасти карбонара, у вашому розпорядженні буде безліч варіацій його доповнення, наприклад, частина вершків в рецепті допустимо замінити м'яким вершковим сиром або сметаною, доповнити бекон шматочками курки або хвостами креветок.