Карбонару можна назвати одним з базових класичних рецептів пасти, що необхідно знати кожному захопленому кулінару. Єдина заковика полягає лише в тому, що як і будь-який базовий класичний рецепт, карбонара пережила безліч модифікацій за роки свого існування і деяким з них ми приділимо увагу в цьому матеріалі.
Як правильно приготувати пасту карбонара?
Почнемо з базового рецепту, основа соусу для якого включає в свій склад яйця, бекон і трохи тертого пармезану.
Інгредієнти: спагетті - 150 г; бекон - 4 скибочки; часникові зубки - 2 шт.; яйця - 2 шт.; жменю тертого пармезану; зелень петрушки. Приготування Перед тим, як приготувати пасту карбонара в домашніх умовах, необхідно відварити саму пасту, в нашому випадку – спагетті. Поки паста вариться, яйця з'єднайте з тертим пармезаном. Скибочки бекону підрум'яньте, перекладіть на паперові рушники, злийте надлишки жиру, а на парі залишилися в сковороді столових ложках обсмажте роздавлені часникові зубки близько хвилини. Приберіть часник, з'єднайте відварену пасту з ароматним маслом прямо на сковороді. Швидко працюючи віночком, влийте до яєчної суміші півсклянки гарячої води, що залишилася після варіння спагетті. Залийте отриманою сумішшю вміст сковороди і перемішайте. Додайте петрушку і рум'яні шматочки бекону.
Як приготувати карбонару з вершками і беконом?
Зовсім не традиційна, але дуже полюбилася багатьом варіація карбонари включає в свій склад ще і вершки. На виході отримуємо італійську карбонару з присмаком французького бешамеля .
Інгредієнти: спагетті - 480 м; вершки - 395 мл; яєчні жовтки - 2 шт.; бекон - 240 г; тертий пармезан - 270 р. Приготування Якщо ви не знаєте, як приготувати пасту карбонара будинку з вершками, то спершу поставте варитися спагетті, а вже потім
беріться за соус, основу якого становить обсмажений до хрускоту бекон. Як тільки шматочки схопляться рум'янцем, злийте надлишки жиру і додайте густі вершки. Дайте соусу закипіти і доповніть його парою яєчних жовтків, при цьому інтенсивно збиваючи соус віночком, щоб жовток не згорнувся. Всипте сир, дайте шматочках розійтися в соусі і з'єднайте всі з вареними спагетті.
Після того, як ви приготуєте цей соус для пасти карбонара, у вашому розпорядженні буде безліч варіацій його доповнення, наприклад, частина вершків в рецепті допустимо замінити м'яким вершковим сиром або сметаною, доповнити бекон шматочками курки або хвостами креветок.