Spaghetti карбонара - традиційне італійське блюдо. Воно неймовірно ситне і дуже смачне. Зараз є різні варіанти його приготування – з беконом , куркою, шинкою, але в кожному з них ніжний вершковий соус залишається незмінним. Як приготувати спагетті карбонара, читайте нижче.
Spaghetti карбонара - рецепт з вершками
Інгредієнти: спагетті – 05 кг; бекон – 300 г; пармезан – 100 г; сіль – 1 ч. ложка; яйця – 4 шт.; вершки – 300 р. Приготування Бекон нарізаємо тоненькими довгими смужками і обсмажуємо хвилин 6-7 на рослинному маслі до хрусткого стану. Спагетті відварюємо до готовності, не забуваючи при цьому посолити воду. Відкидаємо їх на друшляк і назад поміщаємо в каструлю. В окремий посуд вливаємо вершки, вбиваємо яйця і за допомогою віночка перемішуємо масу. Пармезан трьом на дрібній тертці, відправляємо його в яєчну масу і добре перемішуємо. Додаємо обсмажений бекон. Виливаємо соус в каструлю, де знаходяться спагетті, перемішуємо. На слабкому вогні тушкуємо хвилини 2 поки соус не загусне.
Спагетті карбонара з шинкою
Інгредієнти: спагетті з твердих сортів пшениці – 500 г; пармезан – 300 г; вершки 10% жирності – 500 мл; бекон – 200 г; шинка – 300 г; оливкова масло – 10 мл; яйця – 3 шт.; чорний мелений перець; сіль; спеції. Приготування Відварюємо спагетті до повної готовності. На сковороду наливаємо оливкову олію і обсмажуємо в ньому нарізані смужками шинку і бекон. У глибокій мисці змішуємо яйця, вершки, спеції і сіль. Додаємо тертий пармезан і добре перемішуємо. У сковороду, де обсмажувалися м'ясні продукти, викладаємо спагетті, перемішуємо і вливаємо яєчно-вершкову суміш. Знову добре перемішуємо і розкладаємо по тарілках.
Спагетті карбонара в мультиварці
Інгредієнти: спагетті – 300 г; часник – 2 зубчики; бекон – 250 г; жовтки яєць – 2 шт.; вершки 33% жирності – 200 мл; пармезан – 100 г; перець білий мелений – 1 щіпка; окріп – 800 мл. Приготування Бекон нарізаємо соломкою. Зубчики часнику очистити і дрібненько кришимо. Спагетті ламаємо навпіл, щоб вони могли нормально поміститися в мультиварочную каструлю. Викладаємо бекон в чашу і обсмажуємо його 10 хвилин в режимі «Випічка» або «Смаження». Додаємо часник і готуємо ще 4 хвилини. Вливаємо вершки і акуратно перемішуємо масу. Приблизно через хвилину соус почне густіти. Викладаємо спагетті і заливаємо їх окропом. Готуємо в режимі «Варка експрес» 15 хвилин. Змішуємо жовтки з вершками, тертим пармезаном і білим меленим перцем. Коли спагетті будуть готові, додаємо в каструлю яєчну суміш, добре перемішуємо і знову закриваємо кришку мультиварки. Даємо страві настоятися 10 хвилин.
Спагетті карбонара з куркою
Інгредієнти: спагетті – 350 г; яйця – 3 шт.; вершки – 100 мл; часник – 2 зубчики; оливкова олія – 45 мл; насіння кунжутне – 15 г; пармезан – 50 г; філе куряче – 200 г; базилік; сіль. Приготування Нарізане невеликими шматочками куряче філе на оливковій олії обсмажуємо до готовності. Додаємо подрібнений часник і готуємо ще хвилинки 2. Потім додаємо вершки, сіль за смаком. Тушкуємо на маленькому вогні, щоб не згорнулися вершки. У киплячу воду вливаємо 15 мл оливкової олії, підсолюємо і опускаємо спагетті. Доводимо їх практично до готовності. Для соусу збиваємо яйця, додаємо базилік, кунжутне насіння, сіль і тертий пармезан. Готові спагетті відкидаємо на друшляк, а потім відправляємо в сковороду з куркою і часником. Заливаємо зверху соусом і тушкуємо близько 2 хвилин на слабкому вогні. Після цього відразу ж подаємо до столу. Приємного апетиту!