Курячі крильця, приготовані в медовому соусі, неодмінно сподобаються любителям незвичайних і гострих м'ясних страв з солодкою ноткою. Під час приготування за рахунок меду утворюється надзвичайно апетитна скоринка, а інші складові маринаду додадуть страві пікантності.
Курячі крильця в медовому соусі в духовці
Інгредієнти: курячі крильця – 950 г; мед – 65 г; томатна паста – 60 г; перець чорний мелений – 15 г; перець червоний мелений – 7 г; сіль – 15 р. Приготування Курячі крильця промиваємо й обсушуємо гарненько паперовими рушниками чи серветками.
Змішуємо мед з томатною пастою, кидаємо сіль, чорний і червоний мелений перець і перемішуємо. Обмазуємо отриманим соусом підготовлені крильця і даємо промаринуватися протягом сорока хвилин.
Форму для запікання або на деко вистилаємо пергаментним папером і розподіляємо зверху промариновані крильця. Визначаємо страву на тридцять хвилин в прогріту до ста вісімдесяти п'яти градусів духовку.
Після закінчення часу рум'яні, ароматні курячі крильця готові.
Крильця в медовому соусі в мультиварці
Інгредієнти: курячі крильця – 1000 м; мед – 70 г; томатна паста – 60 г; діжонська гірчиця – 60 г; перець чорний мелений – за смаком; спеції для курки – за смаком; рослинна олія; сіль – 15 р. Приготування До рідкого або розтопленого меду додаємо томатну пасту, діжонську гірчицю, мелений чорний перець, сіль і спеції для курки. Все гарненько перемішуємо і заправляємо отриманим соусом попередньо вимиті, висушені і складені в миску крильця. Накриваємо кришкою або плівкою і забуваємо про них на одну годину.
Після закінчення часу налаштовуємо мультиварку на режим «Випічка» або «Смаження», вливаємо трохи олії і викладаємо курячі крильця в один ряд. Обсмажуємо до рум'яності протягом приблизно п'ятнадцяти хвилин. Потім викладаємо на тарілку і повторюємо ті ж дії з наступною партією. Коли всі крила будуть обсмажені, закладаємо їх назад в чашу, виливаємо соус, якщо його не залишилося, то вливаємо, зовсім трохи, воду. Перемикаємо прилад на режим «Гасіння» і витримуємо в ньому страву ще тридцять хвилин.
Крильця в медово-соєвому соусі на мангалі
Інгредієнти: курячі крильця – 1 кг; мед – 35 г; соєвий соус – 75 мл; гострий кетчуп або томатний соус – 30 г; столова гірчиця – 12 м; перець чорний мелений – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Щоб приготувати маринад, змішуємо мед, соєвий соус, гірчицю, томатний соус або кетчуп, підсипаємо за смаком перець і за потреби сіль, не забуваючи, що соєвий соус досить солоний.
Курячі крильця промиваємо, ретельно обсушуємо паперовими серветками, складаємо в будь-яку ємність, заливаємо маринадом, перемішуємо і залишаємо в холодильнику мінімум на сім годин.
Потім викладаємо на решітку і смажимо на мангалі з помірним жаром до готовності і красивою рум'яності.
Крильця в медовому соусі з часником, смажені на сковороді
Інгредієнти: курячі крильця – 8 шт.; мед – 50 г; соєвий соус – 75 мл; часник – 3 зубчики; невеликий лимон – 1 шт.; борошно пшеничне – 125 г; сіль – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; рослинне масло. Приготування Вимиті і дуже добре обсушені курячі крильця розрізаємо на ланки, солимо, перчимо, мачає в пшеничного борошні й обсмажуємо на великий розпеченій сковорідці з олією на сильному вогні. Коли зі всіх сторін утворюється рум'яна кірочка, додаємо подрібнений часник і смажимо, помішуючи, ще дві хвилини. Потім додаємо соус, приготовлений шляхом змішування меду, соєвого соусу, сік одного лимона і солі. Смажимо, безперервно заважаючи, поки не загусне, і вимикаємо плиту.