Вернуться назад Распечатать

Курячі крильця в клярі

Курячі крильця в клярі
Якщо просто смажити крила вони виходять сухими – м'яса на них і так не багато, воно ще ужаривается. Щоб уникнути цього, готуємо курячі крильця в клярі.
Підготовка
Традиційно використовують два зчленування (третє, на якому тільки кісточки і шкірка зазвичай відрізають). Крильця потрібно злегка обпалити на відкритому вогні, ретельно промити в холодній воді і замаринувати.
Крила в томатному маринаді, смажені в простому клярі
Інгредієнти:

  • курячі крила – 15 кг;

  • рафінована олія соняшникова – 1 склянка;


  • Для маринаду:

  • паста томатна – 200 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • базилік – 5-6 гілочок;


  • Для кляру:

  • яйце куряче – 3-4 шт.;

  • борошно – 2-3 ст. ложки;

  • перець мелений – 1 щіпка;

  • сіль йодована – за смаком.


  • Приготування
    Розводимо пасту склянкою газованої води, додаємо нарізану кільцями цибулька, пропущений через прес часник і базилік дрібно нашатковану. Витримуємо крильця 4-5 годин.
    Тепер розповімо, як приготувати крильця в клярі. Збиваємо кляр до консистенції середньої густоти сметани – в нього теж вливаємо трохи газованої води, щоб він став більш пишним. Виймаємо крила з маринаду, даємо як слід стекти, потім опускаємо в кляр і смажимо крильця в клярі на сковороді в киплячому маслі на середньо-слабкому вогні протягом 10-12 хвилин. Викладаємо на решітку, щоб надлишки масла могли стекти.

    Крильця в пивному клярі


    Інгредієнти:

  • крильця – 15 кг;

  • олія без запаху рослинна рафінована – 1 склянка;


  • Для маринаду:

  • світле пиво без консервантів – 1 склянка;

  • петрушка – 1 невеликий пучок;


  • Для кляру:

  • яйце – 3-4 шт.;

  • пиво (те ж, що для маринаду) – 1 склянка;

  • борошно пшеничне – 3-4 ст. ложки;

  • сіль – 2-3 щіпки;

  • свіжозмелену перець запашний – за смаком.


  • Приготування
    Крильця підготуємо і, переклавши гілочками петрушки, заллємо пивом.
    Курячі крильця в клярі
    Залишаємо маринуватися на ніч. Готуємо кляр, добре збиваючи всі інгредієнти до однорідності. Занурюємо крильця в кляр і смажимо в казані або на сковороді – головне, щоб масло при цьому не горіло, так що вогонь робимо слабкий. Смажаться крила швидко – по 7-8 хвилин на кожній стороні. Отримуємо смачні, ніжні крильця в клярі, рецепт яких досить простий.
    Щоб зробити блюдо корисніше, можна приготувати крильця в клярі в духовці. Маринуємо крильця за будь-яким рецептом, потім занурюємо в кляр, опускаємо на хвилину в киплячу олію, щоб кляр «схопився» і розкладаємо на деко, застелене фольгою. Запікатися крильця будуть близько півгодини.