Якщо просто смажити крила вони виходять сухими – м'яса на них і так не багато, воно ще ужаривается. Щоб уникнути цього, готуємо курячі крильця в клярі.
Підготовка Традиційно використовують два зчленування (третє, на якому тільки кісточки і шкірка зазвичай відрізають). Крильця потрібно злегка обпалити на відкритому вогні, ретельно промити в холодній воді і замаринувати.
Крила в томатному маринаді, смажені в простому клярі Інгредієнти: курячі крила – 15 кг; рафінована олія соняшникова – 1 склянка; Для маринаду:
паста томатна – 200 г; цибулина – 1 шт.; часник – 2 зубчики; базилік – 5-6 гілочок; Для кляру:
яйце куряче – 3-4 шт.; борошно – 2-3 ст. ложки; перець мелений – 1 щіпка; сіль йодована – за смаком. Приготування Розводимо пасту склянкою газованої води, додаємо нарізану кільцями цибулька, пропущений через прес часник і базилік дрібно нашатковану. Витримуємо крильця 4-5 годин.
Тепер розповімо, як приготувати крильця в клярі. Збиваємо кляр до консистенції середньої густоти сметани – в нього теж вливаємо трохи газованої води, щоб він став більш пишним. Виймаємо крила з маринаду, даємо як слід стекти, потім опускаємо в кляр і смажимо крильця в клярі на сковороді в киплячому маслі на середньо-слабкому вогні протягом 10-12 хвилин. Викладаємо на решітку, щоб надлишки масла могли стекти.
Крильця в пивному клярі
Інгредієнти: крильця – 15 кг; олія без запаху рослинна рафінована – 1 склянка; Для маринаду:
світле пиво без консервантів – 1 склянка; петрушка – 1 невеликий пучок; Для кляру:
яйце – 3-4 шт.; пиво (те ж, що для маринаду) – 1 склянка; борошно пшеничне – 3-4 ст. ложки; сіль – 2-3 щіпки; свіжозмелену перець запашний – за смаком. Приготування Крильця підготуємо і, переклавши гілочками петрушки, заллємо пивом.
Залишаємо маринуватися на ніч. Готуємо кляр, добре збиваючи всі інгредієнти до однорідності. Занурюємо крильця в кляр і смажимо в казані або на сковороді – головне, щоб масло при цьому не горіло, так що вогонь робимо слабкий. Смажаться крила швидко – по 7-8 хвилин на кожній стороні. Отримуємо смачні, ніжні крильця в клярі, рецепт яких досить простий.
Щоб зробити блюдо корисніше, можна приготувати крильця в клярі в духовці. Маринуємо крильця за будь-яким рецептом, потім занурюємо в кляр, опускаємо на хвилину в киплячу олію, щоб кляр «схопився» і розкладаємо на деко, застелене фольгою. Запікатися крильця будуть близько півгодини.