Якщо ви не шанувальник солодких сніданків, то це зовсім не означає, що ви не можете почати свій день з оладок. Наші будуть зовсім не солодкі, оскільки, крім традиційного тесту для оладок , містять в своїй основі курячий фарш з м'якоті птиці або субпродуктів. Виходить трохи більш ситна альтернатива котлет, яку можна урізноманітнити будь-якими додатками.
Оладки з курячого філе з нутом
Це блюдо надзвичайно корисно, оскільки насичений білками як рослинного (з бобів нуту), так і тваринного (з курячого філе) походження. Крім користі, таку страву не дасть голоду підступитися ще довгий час.
Інгредієнти: консервований нут - 290 г; філе куряче (відварне, розібране) - 185 г; цедра одного лимона; самоподнимающаяся борошно - 95 г; жменя зелені коріандру; яйця - 2 шт.; молоко - 65 мл Приготування Приготуйте базове тісто для оладок, що включає в свій склад самоподнимающуюся борошно (або суміш борошна і пекарського порошку), яйця і холодне молоко. Готове тісто можна приправити будь-якими спеціями, але ми зупинимося на щіпці звичайної морської солі. Додайте в тісто розібране на волокна куряче філе, цитрусову цедру і жменю нарізаної зелені. Далі залишається розім'яти виделкою консервований нут і можна відправляти її в тісто. Отриману суміш слід смажити як звичайні оладки на розігрітій з маслом сковороді до зарум'янювання.
Оладки з курячої печінки – рецепт
В якості основи оладок може виступати не тільки куряче філе, але і субпродукти, наприклад печінку птиці. Такі оладки за смаком нагадують млинці для печінкового торта, але виходять більш пишними і мають повітряну серцевину.
Інгредієнти: куряча печінка - 740 г; борошно - 65 г; яйце - 1 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка; ріпчаста цибуля - 55 г; часникові зубки - 2 шт. Приготування Попередньо очистивши курячу печінку, пюрируйте її разом з цибулею і зубком часнику. Отримане пюре доповніть яйцем, посоліть і змішайте з борошном і розпушувачем. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і використовуйте його для обжарювання порцій суміші на основі курячої печінки. Отримані курячі оладки подавайте з овочами і улюбленим соусом.
Рубані курячі оладки з кабачками
Інгредієнти: молоко - 75 мл; борошно самоподнимающаяся - 95 г; яйця - 3 шт.; куряче філе - 310 г; кабачок - 140 г; солодкий перець - 85 м; кукурудза консервована - 55 р. Приготування Нарубаєте куряче філе і змішайте його з овочами: дрібно нарізаним солодким перцем, кабачком і зернами консервованої кукурудзи. Замісіть просте тісто на оладки, змішавши яйця з молоком, і всипати до рідин борошно. Доповніть тісто рубаною курятиною з овочами і приступайте до обжарке. Курка готується швидко, а тому, як тільки оладки придбали виражену золотистого забарвлення, можна перевертати їх на іншу сторону.
Курячі оладки з сиром
Ну і яка стаття буде завершеною без сирного рецепту? Ці оладки з м'яса птиці з вкрапленнями тертого сиру стануть справжнім порятунком у ті дні, коли під рукою мінімум продуктів і максимум кулінарних амбіцій.
Інгредієнти: куряче філе - 520 г; жменю шпинату; яйця - 6 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка; борошно - 35 г; твердий сир - 115 р. Приготування Пропустивши борошно з розпушувачем через сито, вбийте до сухих інгредієнтів яйця і замісіть густе подобу тіста, яке потім слід доповнити тертим сиром і не крупно нарізаними шпинатними листям. Нарубаєте або збийте блендером курятину, а фарш покладіть в тісто. Отриману суміш порціями викладайте на сковороду і обсмажуйте до зарум'янювання з обох сторін.