Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів приготування смачного гуляшу з яловичини. Блюдо виходить неймовірно смачною, ситною і, напевно, нагадає вам про дитячі роки та садочку.
Рецепт гуляшу з яловичини з підливою
Інгредієнти: вирізка яловичини – 800 г; цибулина – 2 шт.; борошно – 3 ст. ложки; паста домашня томатна – 2 ст. ложки; морква – 1 шт.; спеції ; зелень свіжа – 30 г; сушений базилік – 2 ч. ложки; приправа аджика – 05 ч. ложки; лист лавровий – 2 шт.; олія оливкова – 2 ст. ложки. Приготування Яловичину промиваємо, нарізаємо шматочками і підрум'янюємо на сковороді в оливковій маслечко. Цим часом чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо його на окремій сковорідці. Потім додаємо кілька ложок борошна, перемішуємо і продовжуємо подрумянивать ще 3 хвилинки. Далі до обжарке викладаємо м'ясо, кидаємо лавровий листок, сіль за смаком, базилік і кладемо аджику. Все це ретельно перемішуємо, заливаємо водою і тушкуємо на слабенькому вогні. Моркву очищаємо, промиваємо, нарізаємо кубиками, додаємо в гуляш, перемішуємо і тушкуємо ще 50 хвилин, підливаючи при необхідності ще трохи води. У самому кінці приготування викладаємо томатну пасту і посипаємо блюдо дрібно нарубаною зеленню кропу. Подаємо гуляш з макаронами, картопляним пюре або гречкою.
Класичний рецепт гуляшу з яловичини
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 500 г; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; борошно – 1 ст. ложка; томатна натуральна паста – 1 ст. ложка; сметана – 1 ст. ложка; спеції. Приготування Отже, м'ясо звільняємо від плівок і дрібно нарізаємо. Чистимо цибулину, шаткуємо, а моркву натираємо на середній тертці. Тепер викладаємо м'ясо в жаровню, вливаємо трохи масла, кидаємо підготовлені овочі, перемішуємо і вливаємо холодну воду. Тушкуємо все близько години при закритій кришці. Після цього приправляємо гуляш спеціями. Окремо змішуємо сметану з борошном, додаємо томатну пасту і розбавляємо трохи водички. Готову підливку виливаємо до м'яса і ретельно перемішуємо. Тушкуємо блюдо 5-7 хвилин до загустіння, а потім подаємо до столу з будь-яким гарніром на ваш вибір.
Рецепт гуляшу з яловичини в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 600 г; цибулина – 2 шт.; солодкий перець – 1 шт.; паста томатна – 3 ст. ложки; сметана нежирна – 2 ст. ложки; вода – 2 ст.; морква – 1 шт.; борошно – 1 ст. ложка; спеції; зелень – 50 г; масло рослинне – 50 мл Приготування Пропонуємо вам ще один рецепт супу-гуляшу. М'ясо промиваємо, обсушуємо, прибираємо плівочку і нарізаємо невеликими кубиками. Мультиварку заздалегідь включаємо і виставляємо на дисплеї режим «Смаження» і час 30 хвилин. Наливаємо трохи масла і розігріваємо його. Після цього викладаємо м'ясо і підрум'янюємо його з усіх боків, періодично помішуючи. Не втрачаючи часу дарма, чистимо цибулю, перець і моркву. Нарізаємо всі овочі невеликими кубиками і додаємо після звукового

сигналу до м'яса. Обсмажуємо все разом. Моркву чистимо, подрібнюємо на крупній тертці і тушкуємо разом з іншими овочами. Приправляємо блюдо спеціями, вливаємо воду і тушкуємо ще 30 хвилин. А цим часом робимо соус: змішуємо сметану з томатною пастою, додаємо борошно і розбавляємо трохи водички. Все ретельно перемішуємо вінчиком і виливаємо цю суміш у чашу мультиварки. Включаємо програму «Гасіння» і виставляємо час приблизно на 15 години. Після звукового сигналу, додаємо дрібно посічену свіжу зелень, закриваємо кришкою і даємо страви потомитися ще 15 хвилин і просочитися ароматами. Готовий гуляш подаємо на стіл в якості першої страви зі сметанкою.