Тушковані свинячі реберця – смачне блюдо, яке підійде як для повсякденного, так і для святкового столу.
Свинячі реберця тушковані з картоплею
Інгредієнти: реберця свинячі – 10 шт.; морква – 1 шт.; картопля – 5 шт.; цибулина – 1 шт.; помідор – 1 шт.; болгарський перець – 05 шт.; майонез або сметана – 2 ст. ложки; спеції; вода – 4 ст. ложки. Приготування Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо тонкими півкільцями і викладаємо в чашу мультиварки, промазану гарненько рослинним маслом. Зверху кладемо оброблені і промиті свинячі реберця і посипаємо їх сіллю і сумішшю перців. Потім вливаємо трохи фільтрованої води і все як слід перемішуємо. Морква добре промиваємо, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Кидаємо її до м'яса додаємо стиглі томати, нарізану кружечками, і за бажанням кладемо оброблений болгарський перець, нарізаний скибочками. Тепер настав час зайнятися картоплею: очищаємо картоплю, промиваємо і шаткуємо тоненькими кружальцями. Посипаємо картоплю меленим перцем, викладаємо в чашу мультиварки, додаємо за смаком сіль і кладемо нежирну сметану або майонез. Ретельно все перемішуємо, встановлюємо на дисплеї режим «Гасіння» і готуємо страву 15 години, періодично помішуючи. Після звукового сигналу смачні і ніжні свинячі реберця тушковані з овочами готові. Подаємо страву на стіл, прикрасивши за бажанням свіжою зеленню.
Тушковані свинячі реберця в мультиварці
Інгредієнти: свинячі реберця – 1 кг; цибулина – 1 шт.; соєвий соус – 2 ст. ложки; помідор – 2 шт.; соус томатний – 2 ст. ложки; спеції; свіжа зелень; олія оливкова. Приготування Далі ми розповімо вам, як приготувати тушковані свинячі реберця в мультиварці. Отже, ребра промиваємо, обсушуємо
і перекладаємо в глибоку миску. Стиглі помідори нарізаємо невеликими кубиками. Цибулину обробляємо, шаткуємо кубиками і висипаємо овочі в посуд з м'ясом. Додаємо трохи перчика за смаком, вливаємо соєвий соус і оливкове масло. Ретельно все перемішуємо і кладемо трохи томатного соусу. Тепер ставимо миску в холодильник, накривши зверху кришкою і залишаємо приблизно на 2 години. Коли ребра добре промариновались, викладаємо їх разом з овочами та соусом в чашу і включаємо програму «Смаження» на 10 хвилин. Після цього переставляємо на режим «Гасіння» і тушкуємо страву близько години, періодично помішуючи ложкою.