Вернуться назад Распечатать

Як варити горохову кашу на воді?

Як варити горохову кашу на воді?
Горохова каша по праву вважається дієтичним блюдом, але відчуття ситості після її вживання настає моментально. Сьогодні ми розповімо вам правильні пропорції води і гороху, щоб горохова каша вийшла смачною.

Як варити горохову кашу на воді?


Інгредієнти:

  • сухий горох – 1 ст.;

  • вода фільтрована – 2 ст.;

  • спеції;

  • масло вершкове .


  • Приготування
    Сухий горох промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо настоюватися на цілу ніч. Потім зливаємо рідину, наливаємо кілька склянок свіжої води, і ставимо посуд на вогонь. Доводимо до закипання знімаємо білу піну, зменшуємо вогонь, прикриваємо кришкою і відварюємо 45 хвилин. Після цього пробуємо кашу на готовність, заправляємо маслом і ретельно перемішуємо.

    Рецепт горохової каші на воді з тушонкою


    Інгредієнти:

  • сухий горох – 2 ст.;

  • м'ясна тушонка – 1 банка;

  • цибулина – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • масло рослинне – 40 г;

  • вода – 4 ст.;

  • спеції.


  • Приготування
    Горох промиваємо кілька разів, викладаємо в посудину для варіння і заливаємо фільтрованою водою. Доводимо до кипіння і варимо до готовності на самому мінімальному вогні, хвилин 45. Потім підсолюємо і кладемо невеликий шматочок вершкового масла. Не гаючи часу, чистимо цибулю з морквою, дрібно шаткуємо й обсмажуємо овочі на сковороді в невеликій кількості олії. Далі викладаємо до овочів тушонку, перемішуємо і прогріваємо. Тепер з'єднуємо кашу з м'ясної обсмаженням, пробуємо страву на смак і при необхідності приправляємо спеціями.

    Як варити горохову кашу на воді з м'ясом?


    Інгредієнти:

  • сухий горох колотий – 2 ст.;

  • вода – 4 ст.;

  • м'якоть свинини – 300 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Сухий горох промиваємо, заливаємо чистою водою і відварюємо на маленькому вогні. Потім підсолюємо кашу і перемішуємо. Якщо вона вийшла неоднозначною, розминаємо її толкушкой для картоплі. М'ясо обробляємо і нарізаємо пластинками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо окремо на розігрітій з маслом сковороді. Далі викладаємо м'ясні шматочки, накриваємо кришкою і тушкуємо до м'якості, приправте спеціями. Після цього викладаємо засмажку на горохове пюре і поливаємо соком, що виділився. Духовку запалюємо, розігріваємо до 180 градусів і відправляємо страву на 10 хвилин.

    Як варити горохову кашу на воді з цибулею?


    Інгредієнти:

  • горох сухий – 2 ст.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • олія – 05 склянки;

  • спеції;

  • вода фільтрована – 4 ст.


  • Приготування
    Горох промиваємо 5 разів, замочуємо в кип'яченої теплої води і залишаємо розбухати на 10 годин. Потім рідину зливаємо, заливаємо водою, ставимо посуд на вогонь і доводимо до закипання. Після цього перемішуємо, знімаємо піднялася піну і зменшуємо вогонь до самого мінімуму. Варимо кашу до тих пір, поки горох повністю не розвариться, близько 1 години. Далі знімаємо каструлю з плити, розминаємо все толкушкой до отримання однорідної консистенції. Заправляємо горох рослинним маслом, солимо за смаком і перемішуємо. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, пасеруємо до золотистого кольору на олії, а потім викладаємо обжарку в кашу і ретельно перемішуємо.

    Як приготувати горохову кашу на воді в мультиварці?


    Інгредієнти:
    Як варити горохову кашу на воді?


  • вода – 5 ст.;

  • масло вершкове;

  • горох сухий – 2 ст.;

  • спеції.


  • Приготування
    Колотий горох висипаємо в чашу мультиварки і заливаємо водою. Закриваємо прилад і варимо кашу, виставивши програму «Гасіння» 2 години. Хвилин за 15 до готовності, додаємо вершкове масло, підсолюємо кашу, перемішуємо, закриваємо кришку і чекаємо звукового сигналу і закінчення даного режиму.