Пюрированный горох може стати не тільки прекрасним гарнірів до страв з червоного і білого м'яса, або основою для дитячого прикорму, але і смачним наповнювачем для пиріжків або топпінгом для рум'яного хлібного тосту . Відразу з декількома рецептами різноманітного горохового пюре ми розберемося в цьому матеріалі.
Як правильно приготувати горохове пюре?
Пюре із зеленого гороху – класика британської кухні, в рамках рецептів якої, гарнір з перетертих бобових неодмінно доповнюється дрібно нарізаними листям м'яти. Виходить оригінальна альтернатива куди більш звичному в наших краях пюре з картопляних бульб.
Інгредієнти: зелений горошок - 6 ст.; вершки - 235 мл; жменя зелені м'яти; часниковий зубок - 1 шт.; кленовий сироп - 15 мл; шалот - 1 шт. Приготування Відваріть зелений горошок до м'якості. Надлишки рідини злийте, а боби пересипте в чашу блендера. Додати теплі вершки, трохи дрібно нарубаної зелені м'яти, пюрированный часник, шалот і краплю кленового сиропу для солодощі. Збийте горох до однорідності або залиште невеликі шматочки цілих горошин для текстурного різноманітності.
Як приготувати горохове пюре з м'ясом?
Якщо ви готуєте горохове пюре в якості прикорму для малюка, то додайте в рецепт трохи нежирного м'яса, наприклад яловичини, індички або курки, як ми вирішили вступити в рецепті нижче. Пюре по цьому рецепту годиться не тільки для дітей, які переходять з грудного годування, але і для дорослих, які вирішили дотримуватися дієти.
Інгредієнти: курячі стегенця - 390 г; оливкова олія - 15 мл; цибуля ріпчаста - 35 г; морква - 55 г; зелений горох - 1 ст.; курячий бульйон - 235 мл; картопляні бульби - 1 шт. Приготування Очистіть курячі стегна від шкіри, покрийте їх краплею оливкової олії і запечіть в розігрітій до 190 градусів духовці півгодини або до повної готовності. Альтернативним способом приготування може стати варіння на пару.
Тим часом дрібно наріжте овочі і тушкуйте їх в половнике бульйону до м'якості. Окремо відваріть горох і шматочки картоплі. Пюрируйте їх разом з тушкованою морквою і цибулею, додайте розібрану на волокна курку і приправити невеликою кількістю морської солі.
Якщо ви не знаєте як приготувати горохове пюре в мультиварці, то достатньо просто відварити всі овочі, включаючи картоплю і горошок, в бульйоні до розм'якшення, разом з шматками курки, на «Гасіння» (близько 25-30 хвилин), а потім пюрировать все прямо в чаші і курку розібрати на дрібні шматочки.
Як швидко приготувати горохове пюре?
Інгредієнти: зелений горошок - 640 г; шалот - 45 г; вершки - 45 мл; овочевий бульйон - 65 мл; вершкове масло - 15 г; щіпка мускатного горіха; жменя рукколи. Приготування Перед тим, як приготувати горохове пюре, розтопіть трохи вершкового масла і використовуйте його для пасерування шалот. До цибулевої засмажки додайте горошок і мускат, перемішайте всі разом і готуйте до тих пір, поки горох не розм'якшиться. Приправте все мускатом, влийте вершки і додайте дрібно нарізану рукколу. Пюрируйте горох і якщо пюре вийде занадто густим, додайте до нього овочевого бульйону.
Як приготувати горохове пюре для пиріжків?
Інгредієнти: колотий горох - 165 г; вода - 550 мл; ріпчаста цибуля - 110 г; морква - 75 мл; порей (біла частина) - 1 шт.; стебло селери; сік лимона - 15 мл; вершкове масло - 45 р. Приготування Залийте промитий горох водою і відваріть до готовності. Залишки води злийте в окремий стакан, додайте до гороху сік лимона, олія та пюрируйте, підливаючи злиту воду в міру необхідності. Спессеруйте порей, ріпчаста цибулю, моркву і селеру разом. Додати засмажку до гороховому пюре і знову збийте.