Соте чудово прикрасить і різноманітить ваше меню. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів.
Рецепт соте з кабачків
Інгредієнти: цибулина – 1 шт.; кабачки – 500 г; перець солодкий – 1 шт.; морква – 1 шт.; спеції; зелень. Приготування Всі овочі промиваємо, обробляємо і нарізаємо дрібними кубиками. Потім викладаємо в сковорідку цибулю і пасеруємо його 5 хвилин в олії. Після цього додаємо моркву, перець і обсмажуємо до м'якості. Далі перекладаємо овочі в глибоку миску, а на цій же сковороді тушкуємо до прозорості кабачки. Тепер повертаємо обсмажені овочі, перемішуємо і тушкуємо під кришкою 30 хвилин на слабкому вогні. Приправляємо блюдо спеціями і даємо соте настоятися 15 хвилин. Далі розкладаємо його по банках, накриваємо кришками і стерилізуємо 10 хвилин в киплячій воді. Після цього акуратно виймаємо банки, закочує їх кришками, перевертаємо, закутуємо в теплу ковдру і залишаємо до повного охолодження. При подачі, викладаємо овочеве соте в тарілку і присипаємо подрібненої свіжою зеленню .
Рецепт соте з баклажанів на зиму
Інгредієнти: баклажани – 2 кг; болгарський перець – 5 шт.; помідори – 1 кг; морква – 6 шт.; гострий перець – 1 шт.; цибулина – 2 шт.; сіль велика – 2 ст. ложки; цукор білий – 50 г; масло рослинне – 100 мл Приготування Всі овочі добре промиваємо і обробляємо. Потім нарізаємо їх маленькими кубиками або тонкими кружечками. У чашу мультиварки наливаємо соняшникова масло, викладаємо цибулю і пасеруємо його в режимі «Випічка» до прозорості. Після цього кидаємо моркву, болгарський перець і добре перемішуємо. Зверху викладаємо баклажани, підсолюємо їх злегка і накриваємо шаром помідорів. Закриваємо кришку приладу, вибираємо програму «Гасіння» і встановлюємо таймер на 15 години. Цим часом готуємо банки, стерилізуємо їх і кидаємо в кожну трохи цукру і солі. Потім розкладаємо овочеве соте в чисту тару, закатуємо кришками, перевертаємо і закутуємо консервацію в ковдру. Після охолодження переставляємо банки в льох або зберігаємо закуску в холодильнику.
Рецепт соте в мультиварці
Інгредієнти: кабачок – 2 шт.; морква – 3 шт.; болгарський перець – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; стиглий помідор – 1 шт.; олія рослинна; зелень – 1 пучок; спеції і цукор. Приготування Чашу мультиварки промазуємо гарненько рослинним маслом і викладаємо помідор, порізаний кружечками. Далі кидаємо дрібку солі, цукру і розподіляємо скибочки кабачків. Після цього додаємо подрібнену моркву, перець, цибулю і закриваємо кришку приладу. Виставляємо програму «Гасіння» і засікаємо приблизно 45 хвилин, в залежності від потужності вашої моделі. При подачі посипаємо готове соте зеленню.
Рецепт курячого соте
Інгредієнти: грудка куряча – 1 шт.; морква – 1 шт.; вода – 3 ст. ложки; кабачок – 1 шт.; гриби свіжі – 200 г; болгарський зелений перець – 1 шт.; помідор – 1 шт.; спеції. Приготування Всі овочі обробляємо і нарізаємо. Куряче м'ясо обполіскуємо, рубаємо кубиками і підрум'янюємо на розігрітому маслі. Потім додаємо нашатковану соломкою моркву і, помішуючи, обсмажуємо 5 хвилин. Далі кидаємо гриби, порубані пластинами, потім кабачок і помідор, перетертий через сито. Через ще 5 хвилин, додаємо подрібнений перець і ріпчасту цибулю. Ретельно перемішуємо овочеве соте, вливаємо трохи фільтрованої води і тушкуємо 10 хвилин, накривши кришкою. Як гарнір подаємо за бажанням відварений рис або вермішель.