Ковбаса може стати не тільки доповненням бутерброда, але і самостійної гарячою закускою в разі, якщо перед вживанням опустити її в густий кляр або обсипати паніровкою з хлібних сухарів. Шматочки ковбаси з хрусткою скоринкою можна подавати в компанії соусу, можна сервірувати з гарніром або до келиху. Про те, як приготувати ковбасу в клярі і з чим її їсти, ми розповімо далі.
Ковбаса в клярі на сковороді
Інгредієнти: борошно - 125 г; яйце - 1 шт.; варена ковбаса - 340 г; молоко - 145 мл; рослинна олія для смаження. Приготування Готувати базовий кляр для обсмажування у фритюрі елементарно просто. З'єднайте борошно з невеликою пучкою солі і створіть «колодязь» у центрі борошняний гірки. Влийте в «колодязь» збите з молоком яйце і замісити гладке і однорідний кляр. Занурюйте в кляр нарізану брусочками варенки і тут же кладіть її в розігріте рослинне масло. Обсмажуйте ковбасу до тих пір, поки тісто не схопиться рум'янцем, а потім розкладіть на решітці або серветки, щоб прибрати зайвий жир.
Ковбаса з сиром в клярі
Інгредієнти: ковбаса варена - 320 г; твердий сир - 290 г; яйце - 1 шт.; борошно - 45 г; молоко - 25 мл; хлібна паніровка - 85 м; рослинна олія для смаження. Приготування Наріжте варенки і сир шматочками рівного розміру і товщини. Збивши яйце з молоком, влийте суміш до просіяної муки і замісіть густе тісто. Занурте в кляр «сендвіч» з сиру і варенки, дайте надлишків стекти, а потім обваляйте шматочки в паніровці. Швидко викладіть ковбасу в клярі на сковороду з розігрітим маслом. Як тільки тісто придбає золотавий відтінок, перекладайте страву на серветки. Подавайте закуску з кетчупом або гострим соусом.
Ковбаса, смажена у клярі
Інгредієнти: варена ковбаса - 340 г; борошно - 115 г; молоко - 55 мл; розпушувач - 1/2 ч. ложки; мелена паприки, чилі сушений - 1 ч. ложці; яйце - 1 шт. Приготування Поєднавши борошно разом з паприкою і чилі, туди ж додайте щіпку солі і всипте розпушувач. Отриману суху суміш розведіть збитим яйцем з молоком і залиште в холодильнику на кілька хвилин. Тим часом підготуйте варенки, нарізавши її шматочками будь-якої бажаної товщини і розміру. Занурте ковбасу в кляр, дайте надлишків стекти, а потім обсмажте все в невеликій кількості рослинного масла. Розкладіть шматочки ковбаси на серветці перед подачею з улюбленим соусом або гарніром, щоб позбутися від надлишків жиру, що залишилися після смаження.