Одним з класичних і всіма улюблених смакових поєднань є смак кабачків і часнику. Укупі з хрустким кляром, який після обсмажування у фритюрі перетвориться на рум'яну скоринку, це поєднання стає основою приголомшливою річної закуски, яка готується за мінімальний час.
Кабачки, смажені з часником в клярі
Інгредієнти: борошно - 55 г; крохмаль картопляний - 65 г; вода - 235 мл; яйце - 1 шт.; хлібна паніровка - 170 г; тертий сир - 45 г; часник сушений - 1/2 ч. ложки; великий кабачок. Приготування Вбийте в миску яйце і перетворіть його в піну разом з дрібкою морської солі. Поєднавши борошно з крохмалем, розведіть суміш водою і поступово введіть в кляр збите яйце. Завершальним штрихом нашого кляру стане сушений часник.
Кабачки наріжте на п'ятаки товщиною в півсантиметра. Занурте кабачки в густий кляр і дайте надлишків стекти, після чого обваляйте шматочки в суміші хлібної панірування з тертим сиром і обсмажте все в розігрітій олії до рум'янцю. Кабачки в клярі з часником можна подавати з кетчупом і майонезом, а можна їсти без соусів, все одно вийде смачно.
Як приготувати кабачки в клярі з часником?
Інгредієнти: кабачки - 650 г; оливкова олія - 35 мл; часник - 3 зубки; жменя зелені кінзи; світле пиво - 345 мл; яйце - 1 шт.; борошно - 175 р. Приготування Наріжте кабачки паличками так, щоб ті нагадували за формою картопля фрі. Полийте овочі оливковою олією, а потім з'єднайте з пюрированными часниковими зубками і подрібненої кінзою. Залиште овочі промаринуватися хоча б на півгодини.
Збийте яйце з щедрою пучкою солі, додайте до нього пропущену через сито борошно і влийте крижане пиво: чим більш холодним буде пінний напій, тим більше хрусткою вийде кляр. Занурте нарізані кабачки в густу суміш кляру, дайте надлишків стекти, а потім обсмажте палички в розігрітій олії, поки ті не схопиться рум'яною скоринкою.
Кабачки в клярі з часником і помідорами
Інгредієнти: пшеничне борошно - 125 г; рисове борошно - 15 г; вершкове масло - 15 мл; щіпка соди; мелений чилі, паприка - 1/2 ч. ложки; вершковий сир - 135 г; зелень кропу - 1 ст. ложка; часник - 1 зубок; великий кабачок і помідор. Приготування Поєднавши обидва види борошна з содою і спеціями, почніть поступово вливати до сухих інгредієнтів крижану воду, замішуючи густий однорідний кляр. Кабачок наріжте вздовж тонкими пластинами, занурте кожну з пластин в кляр і обсмажте до зарум'янювання. Обсмажені кабачки змастіть розтертої з часниковим зубком та зеленню вершковим сиром, покладіть на край шматочок томату і поверніть пластину в рулет.
Кабачки в клярі з сиром і часником
Інгредієнти: кабачки - 740 г; ріпчаста цибуля - 65 г; мелений кумін, чилі - по 1 ч. ложці; часник - 2 зубки; сода - 1/2 ч. ложки; борошно - 95 г; твердий сир - 85 р. Приготування Кабачки натріть на крупній тертці або дрібно наріжте овочі, приправте їх морською сіллю і залиште хвилин на 20. По закінченні часу відіжміть надлишки вологи руками або за допомогою марлевого мішка.
На тертці з осередками аналогічного розміру натріть цибулю. Змішайте цибулю з кабачком, часником, додайте спеції і соду, а також тертий сир. Підсипати до кабачків борошно, постійно помішуючи тісто і стежачи за тим, щоб в ньому не залишилося грудок. Розігрійте фритюрницю з маслом і кладіть порції кабачкової суміші в киплячу олію. Як тільки кульки з кабачків підрум'яняться (вони повинні стати глибокого золотисто-коричневого кольору хвилини за 4-5), діставайте їх з масла і розкладайте на паперових рушниках, щоб зібрати надлишки жиру. Подавайте кабачки в клярі з часником в компанії коханого соусу і келиха охолодженого пива.