Вернуться назад Распечатать

Кабачки в клярі з часником

Кабачки в клярі з часником
Одним з класичних і всіма улюблених смакових поєднань є смак кабачків і часнику. Укупі з хрустким кляром, який після обсмажування у фритюрі перетвориться на рум'яну скоринку, це поєднання стає основою приголомшливою річної закуски, яка готується за мінімальний час.

Кабачки, смажені з часником в клярі


Інгредієнти:

  • борошно - 55 г;

  • крохмаль картопляний - 65 г;

  • вода - 235 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • хлібна паніровка - 170 г;

  • тертий сир - 45 г;

  • часник сушений - 1/2 ч. ложки;

  • великий кабачок.


  • Приготування
    Вбийте в миску яйце і перетворіть його в піну разом з дрібкою морської солі. Поєднавши борошно з крохмалем, розведіть суміш водою і поступово введіть в кляр збите яйце. Завершальним штрихом нашого кляру стане сушений часник.
    Кабачки наріжте на п'ятаки товщиною в півсантиметра. Занурте кабачки в густий кляр і дайте надлишків стекти, після чого обваляйте шматочки в суміші хлібної панірування з тертим сиром і обсмажте все в розігрітій олії до рум'янцю. Кабачки в клярі з часником можна подавати з кетчупом і майонезом, а можна їсти без соусів, все одно вийде смачно.

    Як приготувати кабачки в клярі з часником?


    Інгредієнти:

  • кабачки - 650 г;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • часник - 3 зубки;

  • жменя зелені кінзи;

  • світле пиво - 345 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 175 р.


  • Приготування
    Наріжте кабачки паличками так, щоб ті нагадували за формою картопля фрі. Полийте овочі оливковою олією, а потім з'єднайте з пюрированными часниковими зубками і подрібненої кінзою. Залиште овочі промаринуватися хоча б на півгодини.
    Збийте яйце з щедрою пучкою солі, додайте до нього пропущену через сито борошно і влийте крижане пиво: чим більш холодним буде пінний напій, тим більше хрусткою вийде кляр. Занурте нарізані кабачки в густу суміш кляру, дайте надлишків стекти, а потім обсмажте палички в розігрітій олії, поки ті не схопиться рум'яною скоринкою.

    Кабачки в клярі з часником і помідорами


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 125 г;

  • рисове борошно - 15 г;

  • вершкове масло - 15 мл;

  • щіпка соди;

  • мелений чилі, паприка - 1/2 ч. ложки;

  • вершковий сир - 135 г;

  • зелень кропу - 1 ст. ложка;

  • часник - 1 зубок;

  • великий кабачок і помідор.


  • Приготування
    Поєднавши обидва види борошна з содою і спеціями, почніть поступово вливати до сухих інгредієнтів крижану воду, замішуючи густий однорідний кляр. Кабачок наріжте вздовж тонкими пластинами, занурте кожну з пластин в кляр і обсмажте до зарум'янювання. Обсмажені кабачки змастіть розтертої з часниковим зубком та зеленню вершковим сиром, покладіть на край шматочок томату і поверніть пластину в рулет.

    Кабачки в клярі з сиром і часником


    Інгредієнти:

  • кабачки - 740 г;

  • ріпчаста цибуля - 65 г;

  • мелений кумін, чилі - по 1 ч. ложці;

  • часник - 2 зубки;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • борошно - 95 г;

  • твердий сир - 85 р.


  • Приготування
    Кабачки натріть на крупній тертці або дрібно наріжте овочі, приправте їх морською сіллю і залиште хвилин на 20. По закінченні часу відіжміть надлишки вологи руками або за допомогою марлевого мішка.
    Кабачки в клярі з часником
    На тертці з осередками аналогічного розміру натріть цибулю. Змішайте цибулю з кабачком, часником, додайте спеції і соду, а також тертий сир. Підсипати до кабачків борошно, постійно помішуючи тісто і стежачи за тим, щоб в ньому не залишилося грудок. Розігрійте фритюрницю з маслом і кладіть порції кабачкової суміші в киплячу олію. Як тільки кульки з кабачків підрум'яняться (вони повинні стати глибокого золотисто-коричневого кольору хвилини за 4-5), діставайте їх з масла і розкладайте на паперових рушниках, щоб зібрати надлишки жиру. Подавайте кабачки в клярі з часником в компанії коханого соусу і келиха охолодженого пива.