Вернуться назад Распечатать

Смажені кабачки в клярі

Смажені кабачки в клярі
Сьогодні ми розповімо вам, як посмажити кабачки в клярі. Готуються вони неймовірно швидко і стануть чудовою закускою на вашому столі.

Кабачки смажені в клярі з часником


Інгредієнти:

  • кабачок невеликий – 1 шт.;

  • сухарі панірувальні – 3 ст. ложки;

  • масло рослинне – 4-45 ст. ложки;

  • спеції;

  • зелень кропу – за смаком.


  • Для кляру:

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 2-25 ст. ложки;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • майонез – 100 мл;

  • часник – 3 зубчики.


  • Приготування
    Кабачок промиваємо, зрізаємо шкірку і рубаємо брусочками. Яйце в мисочці змішуємо з борошном і спеціями. В окрему тарілку висипаємо панірувальні сухарі. Тепер розігріваємо сковороду, наливши в неї трохи рослинного масла. Кабачкові скибочки опускаємо в кляр, потім опускаємо в сухарі, викладаємо на розігріту олію і обсмажуємо з усіх боків. Для приготування соусу, викладаємо в пиалку майонез, видавлюємо в нього через землянку часник і додаємо подрібнену свіжу зелень. Обсмажені кабачки складаємо на тарілку, а в центрі встановлюємо блюдце з часниковим соусом.

    Рецепт смажених кабачків в клярі


    Інгредієнти:

  • молодий кабачок – 1 шт.


  • Для кляру:

  • борошно – 1 ст.;

  • яйце – 2 шт.;

  • сметана – 7 ст. ложок;

  • спеції;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    У глибоку миску насипаємо борошно, розбиваємо яйця, кладемо сметану, додаємо сіль і подрібнену зелень. Кабачок промиваємо, нарізаємо кружечками і складаємо в контейнер. Присипаємо їх зверху борошном, злегка підсолюємо, закриваємо кришкою і струшуємо кілька разів. Потім занурюємо їх у приготований, раніше кляр і обсмажуємо на рослинному маслечко з двох сторін. Після цього перекладаємо їх на паперову серветку і витираємо. Подаємо закуску до столу гарячою зі сметаною або кетчупом.

    Кабачки смажені в клярі з сиром


    Інгредієнти:

  • кабачок – 1 шт.;

  • молоко – 1 ст.;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 5 ст. ложок;

  • сир твердий – 200 г;

  • майонез – 100 мл;

  • часник – 3 зубчики;

  • олія рослинна;

  • спеції;

  • зелень – за смаком.


  • Приготування
    Кабачки промиваємо, зрізаємо при необхідності шкірку і нарізаємо кружечками. З яйця, борошна, солі і молока робимо однорідний кляр, потім заготовки і обсмажуємо овочі до золотистого кольору. У майонез додаємо тертий сир, очищений часник видавлюємо через прес і наносимо цю суміш на гарячі кабачки. Прикрашаємо блюдо свіжою зеленню і подаємо до столу в якості пікантною закуски.

    Кабачки смажені в клярі з помідорами


    Інгредієнти:

  • кабачок – 1 шт.;

  • помідор – 3 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • майонез – 100 мл;

  • масло рослинне – 70 мл;

  • кріп свіжий – 1 пучок.


  • Для кляру:

  • борошно – 2 -25 ст. ложки;

  • яйце – 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Кабачки промиваємо і шаткуємо кільцями. З яєць, борошна та спецій готуємо однорідний кляр. Потім занурюємо овоч в яєчну суміш і обсмажуємо на розпеченому маслі. Помідори шаткуємо кружечками, а кріп дрібно рубаємо. Сметану змішуємо з часником, додаємо спеції і рубану зелень. Тепер викладаємо кабачки на блюдо, промазуємо соусом, накриваємо помідором і посипаємо зеленню.

    Кабачки смажені з фаршем в клярі


    Інгредієнти:

  • молодий кабачок – 2 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • фарш м'ясний – 300 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • кунжут білий;

  • спеції.


  • Для кляру:

  • молоко – 100 мл;

  • яйце – 2 шт.;

  • спеції;

  • борошно – 2 -25 ст. ложки.
  • Смажені кабачки в клярі


    Приготування
    Кабачки ретельно промиваємо, нарізаємо кільцями і склянкою видаляємо середину. У м'ясний фарш розбиваємо яйця, додаємо дрібно нашатковану цибулину і приправляємо спеціями. Все ретельно перемішуємо і начиняємо кабачки приготованою сумішшю. В окремій пиалке готуємо кляр: розбиваємо яйця, додаємо борошно, вливаємо молоко і підсолюємо за смаком. Кабачки акуратно опускаємо в яєчну суміш, посипаємо кунжутом, а потім викладаємо на сковороду з розпеченим маслом. Обсмажуємо до золотавої скоринки з усіх боків, а потім викладаємо у форму для запікання і підрум'янюємо в духовці ще 20 хвилин.