Сьогодні ми розповімо вам, як посмажити кабачки в клярі. Готуються вони неймовірно швидко і стануть чудовою закускою на вашому столі.
Кабачки смажені в клярі з часником
Інгредієнти: кабачок невеликий – 1 шт.; сухарі панірувальні – 3 ст. ложки; масло рослинне – 4-45 ст. ложки; спеції; зелень кропу – за смаком. Для кляру:
яйце – 1 шт.; борошно – 2-25 ст. ложки; спеції. Для соусу:
майонез – 100 мл; часник – 3 зубчики. Приготування Кабачок промиваємо, зрізаємо шкірку і рубаємо брусочками. Яйце в мисочці змішуємо з борошном і спеціями. В окрему тарілку висипаємо панірувальні сухарі. Тепер розігріваємо сковороду, наливши в неї трохи рослинного масла. Кабачкові скибочки опускаємо в кляр, потім опускаємо в сухарі, викладаємо на розігріту олію і обсмажуємо з усіх боків. Для приготування соусу, викладаємо в пиалку майонез, видавлюємо в нього через землянку часник і додаємо подрібнену свіжу зелень. Обсмажені кабачки складаємо на тарілку, а в центрі встановлюємо блюдце з часниковим соусом.
Рецепт смажених кабачків в клярі
Інгредієнти: молодий кабачок – 1 шт. Для кляру:
борошно – 1 ст.; яйце – 2 шт.; сметана – 7 ст. ложок; спеції; свіжа зелень. Приготування У глибоку миску насипаємо борошно, розбиваємо яйця, кладемо сметану, додаємо сіль і подрібнену зелень. Кабачок промиваємо, нарізаємо кружечками і складаємо в контейнер. Присипаємо їх зверху борошном, злегка підсолюємо, закриваємо кришкою і струшуємо кілька разів. Потім занурюємо їх у приготований, раніше кляр і обсмажуємо на рослинному маслечко з двох сторін. Після цього перекладаємо їх на паперову серветку і витираємо. Подаємо закуску до столу гарячою зі сметаною або кетчупом.
Кабачки смажені в клярі з сиром
Інгредієнти: кабачок – 1 шт.; молоко – 1 ст.; яйце – 1 шт.; борошно – 5 ст. ложок; сир твердий – 200 г; майонез – 100 мл; часник – 3 зубчики; олія рослинна; спеції; зелень – за смаком. Приготування Кабачки промиваємо, зрізаємо при необхідності шкірку і нарізаємо кружечками. З яйця, борошна, солі і молока робимо однорідний кляр, потім заготовки і обсмажуємо овочі до золотистого кольору. У майонез додаємо тертий сир, очищений часник видавлюємо через прес і наносимо цю суміш на гарячі кабачки. Прикрашаємо блюдо свіжою зеленню і подаємо до столу в якості пікантною закуски.
Кабачки смажені в клярі з помідорами
Інгредієнти: кабачок – 1 шт.; помідор – 3 шт.; часник – 3 зубчики; майонез – 100 мл; масло рослинне – 70 мл; кріп свіжий – 1 пучок. Для кляру:
борошно – 2 -25 ст. ложки; яйце – 1 шт.; спеції. Приготування Кабачки промиваємо і шаткуємо кільцями. З яєць, борошна та спецій готуємо однорідний кляр. Потім занурюємо овоч в яєчну суміш і обсмажуємо на розпеченому маслі. Помідори шаткуємо кружечками, а кріп дрібно рубаємо. Сметану змішуємо з часником, додаємо спеції і рубану зелень. Тепер викладаємо кабачки на блюдо, промазуємо соусом, накриваємо помідором і посипаємо зеленню.
Кабачки смажені з фаршем в клярі
Інгредієнти: молодий кабачок – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; фарш м'ясний – 300 г; яйце – 2 шт.; кунжут білий; спеції. Для кляру:
молоко – 100 мл; яйце – 2 шт.; спеції; борошно – 2 -25 ст. ложки. Приготування Кабачки ретельно промиваємо, нарізаємо кільцями і склянкою видаляємо середину. У м'ясний фарш розбиваємо яйця, додаємо дрібно нашатковану цибулину і приправляємо спеціями. Все ретельно перемішуємо і начиняємо кабачки приготованою сумішшю. В окремій пиалке готуємо кляр: розбиваємо яйця, додаємо борошно, вливаємо молоко і підсолюємо за смаком. Кабачки акуратно опускаємо в яєчну суміш, посипаємо кунжутом, а потім викладаємо на сковороду з розпеченим маслом. Обсмажуємо до золотавої скоринки з усіх боків, а потім викладаємо у форму для запікання і підрум'янюємо в духовці ще 20 хвилин.