Кабачки з м'ясом в клярі – смачне, просте і досить легке у приготуванні блюдо. Така закуска прекрасно різноманітить ваш вечеря і сподобається гостям не тільки своїм смаком, але і привабливим зовнішнім виглядом.
Кабачки з м'ясом в клярі по-домашньому
Інгредієнти: молоді кабачки – 3 шт.; м'ясний фарш – 300 г; цибулина – 1 шт.; білий хліб – 2 скибочки; яйце – 1 шт.; спеції . Для кляру:
яйце – 2 шт.; борошно – 2 ст. ложки; молоко – 3 ч. ложки; спеції. Приготування Кабачок миємо й нарізаємо на кружечки, зрізуючи при необхідності шкірку. Потім акуратно видаляємо серединку і замочуємо колечка в холодній воді. Білий хліб заливаємо молоком, а потім злегка віджимаємо і перекручуємо разом з м'ясом через м'ясорубку. Додаємо подрібнену цибулю, вбиваємо яйце, підсолюємо за смаком і гарненько перемішуємо до однорідної маси. Готовий фарш накриваємо плівкою і прибираємо на 40 хвилин у холодильник. Після цього заповнюємо отвори кабачка м'ясної масою і переходимо до приготування кляра. Яйця збиваємо з молоком і додаємо спеції. Обвалюємо кожен кружечок спочатку в борошні, а потім занурюємо в яєчну суміш. Обсмажуємо кабачки з м'ясом в клярі на розігрітій олії до готовності і рум'яності. Після цього викладаємо їх у форму і запікаємо 10 хвилин у духовці або в мікрохвильовій печі.
Кабачки, фаршировані м'ясом, в пивному клярі
Інгредієнти: кабачок – 1 шт.; фарш м'ясний – 300 г; цибулина – 1 шт.; батон – 1 скибочка; яйце – 1 шт.; спеції; сир – 50 р. Для кляру:
яйце – 2 шт.; пиво – 05 ст.; мука – 4 ст. ложки; спеції. Приготування Кабачок промиваємо, зрізаємо при необхідності шкірки, нарізаємо овоч гуртками і акуратно видаляємо внутрішню частину з насінням.
Батон розмочуємо в теплому молоці, а потім додаємо його в м'ясний фарш. Вводимо туди ж куряче яйце і гарненько перемішуємо, подсаливая за смаком. Для приготування кляра розбиваємо яйця в миску, збиваємо виделкою, додаємо спеції і вливаємо світле пиво. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо однорідне тісто без грудочок. Кожен кружечок кабачка заповнюємо фаршем, обережно занурюємо його в кляр і викладаємо на сковороду, добре розігріте рослинне масло. Через кілька хвилин зменшуємо вогонь, зверху прикриваємо кришкою і обсмажуємо 10 хвилин. Після цього перевертаємо і готуємо на іншій стороні до золотистого кольору. Подаємо готову страву трохи остившім разом зі сметаною або з гострим соусом з перцю.