Кабачок – овоч невибагливий у вирощуванні, дуже низькокалорійний і корисний. З нього чого тільки не готують, його гасять, роблять ікру , фарширують, запікають і навіть варять варення. А ми для вас підготували цікаві рецепти кабачків, смажених у фритюрі.
Кабачки, смажені з часником в клярі
Інгредієнти: кабачок – 1 шт.; борошно – 150 г; яйця – 1 шт.; часник – 2 зубчики; сіль; рослинне масло. Приготування Борошно розвести водою так, щоб вийшло ріденьке тісто. Вбиваємо яйце, додаємо дрібку солі, подрібнений часничок і перемішуємо. Кабачок нарізаємо скибочками, солимо їх, опускаємо в кляр з часничком і смажимо до готовності. Такі кабачки потрібно подавати до столу відразу ж, поки скоринка ще залишається хрусткою.
Кабачки з фаршем в клярі на сковороді
Інгредієнти: кабачки молоденькі – 3-4 шт.; курячий фарш – 350 г; борошно – 30 г; яйця – 1 шт.; молоко – 20 мл; сіль; перець. Приготування Кабачки ріжемо кружальцями товщиною приблизно 15 див. Серцевиною видаляємо і наповнюємо отвори фаршем. Ущільнюємо його. На блюдце висипаємо борошно, дрібку солі і перемішуємо. У миску розбиваємо яйце, додаємо молоко, також трохи підсолюємо і перемішуємо. Кожен шматочок кабачка з фаршем спочатку обвалюємо в борошні, а потім вже макаємо в кляр. Смажимо кабачки до приємної рум'яності, потім перевертаємо і доводимо кабачки до готовності під кришкою.
Кабачки, смажені в клярі, з помідорами
Інгредієнти: кабачки – 2 шт.; борошно – 100 г; яйця – 2 шт.; помідори – 3 шт.; часник – 2 зубчики; майонез – 100 г; зелень кропу; сіль; перець. Приготування Розбиваємо яйця, додаємо борошно, перчик і сіль. Перемішуємо – в результаті ми повинні отримати не надто густий кляр. Якщо яйця попалися дрібні, то можна вбити і 3 шт. Тепер кабачки ріжемо кружальцями, макаємо в кляр і обсмажуємо до готовності з двох сторін. Для соусу в майонез додаємо подрібнений кріп, часник і добре перемішуємо. Скибочки кабачків промазуємо соусом, зверху розміщуємо по кружечку помідора і прикрашаємо зеленню кропу.
Як посмажити кабачки в клярі на сковороді?
Інгредієнти: кабачки – 3 шт.; пиво – 200 мл; яйця – 1 шт.; борошно; сіль; перець. Приготування Змішуємо пиво з яйцем і підсолюємо. Тепер частинами всипаємо борошно, не припиняючи процесу перемішування. Її потрібно стільки, щоб вийшло досить таки густе тісто. Кабачки нарізаємо кільцями, потім їх в кляр і викладаємо на сковороду з розігрітим маслом. Обсмажуємо з обох сторін, поки не вийде рум'яна кірочка. А щоб кабачки просмажаться всередині і не пригоріли зовні, вогонь повинен бути не надто великим.
Кабачки, смажені в клярі, з сиром
Інгредієнти: молоденькі кабачки – 2 шт.; сметана – 8 ст. ложок; борошно – 1 склянка; яйця – 2 шт.; сіль; сир твердий тертий – 100 г; зелень кропу. Приготування У глибокій мисці змішуємо борошно, сметану, яйця, сіль. Добре перемішуємо – це і буде наш кляр. Кабачки миємо й
ріжемо кружечками. Якщо використовуємо молоді овочі, то їх чистити не треба. Тепер обвалюємо їх у борошні. Дуже зручно це зробити таким чином: поміщаємо кружечки кабачків в пластиковий контейнер, всипаємо туди борошно, трохи підсолюємо і закриваємо її кришкою. А тепер цю ємність кілька разів струшуємо – просто і швидко, а кабачки рівномірно покриються шаром борошна. Після цього маку кабачки в приготований раніше кляр і кладемо на сковороду з розігрітим маслом. Смажимо на середньому вогні з обох боків до отримання апетитної рум'яної скоринки. Тепер кабачки покласти на блюдо і відразу ж, поки вони не охололи, притрушиваем тертим сиром і прикрашаємо кропом. Приємного апетиту!