Застава смачного сирника – правильно вибраний сир: досить вологий, жирний, з дрібними зернами, щоб тримав свою форму і залишався м'яким після обжарювання. Всім цим характеристикам відповідає сирна маса, однорідність якої забезпечить сирників саму ніжну текстуру, укупі з не нудотно солодким.
Сирники з сирної маси і маку – рецепт
Інгредієнти: сирна маса - 220 г; яйце - 1 шт.; борошно - 75 г; ванільна паста - 5 мл; цедра одного лимона; сік лимона - 1/2 ч. ложки; мак - 10 р. Приготування Спочатку збийте яйця з ванільною пастою, цитрусовим соком і цедрою, поки не отримаєте насичену повітрям белесую масу. Влийте яйця до сирної маси, всипте мак і пропущену через сито борошно. Тепер ретельно збийте всі інгредієнти за допомогою блендера разом, а отриману суміш розділіть на порції рівного розміру, скачайте і сплющена між долонями. Обсмажуйте сирники на розігрітій промасленим сковороді до зарум'янювання, а потім розкладіть їх на серветках, щоб увібрати надлишки жиру.
Сирники з сиром і сирною масою
Якщо у вас під рукою є звичайний сир, то ви можете розділити його на дві частини, збити одну половину з допомогою блендера, а другу залишити зернистою. Таким чином, суміш з сиру і сирної маси на виході дасть сирник з цікавою текстурою, який можна готувати як в солодкому, так і в солоному вигляді. У цьому рецепті ми вибираємо останній.
Інгредієнти: сир - 460 м; борошно - 10 г; яйце - 1 шт.; лимон - 1 шт.; твердий сир - 45 г; щіпка мускатного горіха; зелень - за смаком. Приготування Половину сиру перетворіть в пастоподібну масу і змішайте з залишками. Додайте до сирної суміші борошно і яйце, всипте рубану зелень, дрібку мускату і солі, тертий сир і лимонну цедру. З отриманої основи зліпіть сирники і обсмажте їх у краплі олії до рум'янцю. Готові сирники з сирної маси збризніть соком лимона і сервірують з овочами, грибами або порцією сметани.
Сирники з сирної маси з родзинками
Коли у вашому розпорядженні є вже готова сирна маса з родзинками, необхідність в інших добавках відпадає сама собою. Трохи ванілі, яйця, борошна, і швидкий і ситний сніданок готовий.
Інгредієнти: сирна маса з родзинками - 320 г; яйця - 2 шт.; ванільний екстракт - 5 мл; борошно - 55 г; розпушувач - 1 ч. ложка. Приготування Озброївшись блендером, швидко збийте разом сирну масу, екстракт ванілі, борошно, розпушувач і яйця. Отриману суміш ложкою, порційно, вилийте на розігріту сковороду і підрум'яньте з обох сторін. Сервірувати страву можна зі свіжими ягодами або варенням, порцією сметани, згущеним молоком або просто цукровою пудрою.
При бажанні, для більшої дієтичністю, сирники з сирної маси можна зробити і в духовці. Для цього порції тіста розподіліть по змазаним форм для кексів і розміщуйте в розігрітій до 190 градусів духовці 15-20 хвилин.
Як зробити повітряні сирники з сирної маси?
Головне достоїнство сирної маси – її однорідність, а це значить, що готуючи пишні, зажаристые сирники вам не доведеться натикатися на зерна сиру в готовому блюді.
Інгредієнти: самоподнимающаяся борошно - 120 г; розпушувач - 1 ч. ложка; яйця - 2 шт.; сирна маса - 210 г; молоко - 55 мл; цедра одного апельсина і лимона. Приготування З'єднайте самоподнимающуюся борошно з розпушувачем, цитрусової цедрою і невеликий дрібкою солі. В однорідну суміш перетворіть яйця, сирну масу і молоко. Підсипте до них сухі складові та повторно опрацюйте все віночком. Налийте в сковороду близько 2 см масла і підрум'яньте на ньому сирники до зарум'янювання. Подавайте ласощі з медом і цукровою пудрою.